Έγκυος απαγόρευσε στην πεθερά να είναι παρούσα στον τοκετό της – Δεν θα πιστεύετε τον όρο που έβαλε στον άνδρα της

January 1, 2024


Η γέννα, όπως και η εγκυμοσύνη, είναι δύο διαδικασίες που αφορούν τη γυναίκα που καλείται να τις φέρει εις πέρας. Πολλές φορές, όμως, συνδέονται με διάφορες παραδόσεις, που εξυπηρετούσαν πριν πολλά χρόνια άλλους σκοπούς, οι οποίοι στον 21ο αιώνα είναι τουλάχιστον ανεπίκαιροι. Μία γυναίκα στις ΗΠΑ μοιράστηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την πεθερά της, που την πιέζει να είναι παρούσα στη γέννα …



«Δεν θα αφήσω αυτή την πάρα πολύ επικριτική γυναίκα να δει το σώμα μου»

Η γέννα, όπως και η εγκυμοσύνη, είναι δύο διαδικασίες που αφορούν τη γυναίκα που καλείται να τις φέρει εις πέρας. Πολλές φορές, όμως, συνδέονται με διάφορες παραδόσεις, που εξυπηρετούσαν πριν πολλά χρόνια άλλους σκοπούς, οι οποίοι στον 21ο αιώνα είναι τουλάχιστον ανεπίκαιροι. Μία γυναίκα στις ΗΠΑ μοιράστηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την πεθερά της, που την πιέζει να είναι παρούσα στη γέννα της, και μάλιστα αναγκάστηκε να δώσει σχετικό τελεσίγραφο στο σύζυγό της.

Η μέλλουσα μητέρα, της οποίας οι σχέσεις με την πεθερά είναι έτσι κι αλλιώς τεταμένες, μοιράστηκε στο Reddit το σοβαρό πρόβλημά της:

«Είναι μία δυσάρεστη και πιεστική γυναίκα και καμία από τις κόρες της δεν την άφησε να είναι παρούσα στις γέννες τους», είπε η νεαρή γυναίκα για την πεθερά της.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να αφήσω αυτή την πάρα πολύ επικριτική γυναίκα να δει το σώμα μου. Εξαρχής δεν με ενέκρινε γιατί έχω τατουάζ και δεν με ενδιαφέρει καθόλου να είμαι μία μητέρα που θα κάθεται μόνο στο σπίτι και θα μεγαλώνει τα παιδιά της», συμπλήρωσε, δίνοντας στον κόσμο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της σχέσης τους.

Φυσικά το πρόβλημα διογκώθηκε όταν ο σύζυγός της δεν κατάλαβε πόσο σημαντικό ήταν αυτό που του ζητούσε και δεν την υποστήριξε απέναντι στη μητέρα του. Όταν η πεθερά της άκουσε την επιθυμία της νύφης της, ξεκίνησε να κλαίει και να διαμαρτύρεται ότι το μόνο που ήθελε ήταν να δει το εγγόνι της να γεννιέται, καθώς μεταξύ άλλων το έχουν κάνει όλες οι φίλες της και το θέλει κι εκείνη.

τοκετός γέννα έγκυος εγκυμοσύνη πεθερά

Τελεσίγραφο στον σύζυγο

Αυτός ο συναισθηματικός εκβιασμός είναι βαθιά προβληματικός, όχι μόνο γιατί μπλέκεται στα χωράφια μιας γυναίκας που έχει το δικαίωμα να γεννήσει το παιδί της όπως το θέλει, αλλά διότι προέρχεται και από μία άλλη γυναίκα, η οποία θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα τη λεπτότητα ενός τέτοιου ζητήματος.

Η νεαρή έγκυος γυναίκα φυσικά δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια και έδωσε τελεσίγραφο στο σύζυγό της: «αν αφήσεις τον πατέρα μου να παρακολουθήσει μια εξέταση του γαστρεντερικού σου συστήματος, τότε θα συμφωνήσω να είναι παρούσα η μητέρα σου στη γέννα».

Η πεποίθηση ότι μία γυναίκα είναι υποχρεωμένη να αφήνει όποιον της το ζητάει, ακόμα κι αν είναι μέλος της οικογένειάς της, να τη βλέπει να γεννάει, παραβιάζει την ιδιωτικότητά της και κάνει τη διαδικασία της γέννας ακόμα πιο δύσκολη, ειδικά αν αυτή είναι η πρώτη της φορά.

Ένας σχολιαστής στο Reddit είπε ότι η γέννα δεν είναι σπορ το οποίο έχει δικαίωμα να παρακολουθήσει κάποιος, τονίζοντας πως το “όχι” σημαίνει “όχι”. Άλλοι επεσήμαναν ότι για να είναι σίγουρη πως δεν θα συμβεί αυτό που δεν θέλει, η νεαρή έγκυος θα πρέπει να μιλήσει με τις νοσοκόμες για να μην αφήσουν κανέναν μέσα στην αίθουσα τοκετού.

Υπάρχει, βέβαια, και μία ακόμα λύση, την οποία πρότεινε μία άλλη Redditor: πάντα μπορείς να γεννήσεις χωρίς να ενημερώσεις κανέναν μόλις σε πιάσουν οι πόνοι.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές μίας εγκύου πρέπει να γίνονται απόλυτα σεβαστές, καθώς το σώμα είναι δικό της και έχει δικαίωμα να το δείξει σε εκείνους που θέλει και σε κανέναν άλλο.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.