Παραμένει όμορφη στα 87: Η σπάνια εμφάνιση της Μάρθας Βούρτση με κόκκινα μαλλιά δεν δείχνει καθόλου την ηλικία της

March 21, 2024


Η Μάρθα Βούρτση υπήρξε αναμφισβήτητα μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς της γενιάς της. Η ίδια είναι σήμερα 87 ετών και παραμένει μια εξαιρετικά όμορφη γυναίκα με πηγαίο ταλέντο.Τα τελευταία χρόνια απέχει από την υποκριτική και από τις δημόσιες, κοσμικές εμφανίσεις.Η μητέρα της ήταν ζωγράφος και ο πατέρας της, Μιχάλης Βούρτσης, μαέστρος, από τους ιδρυτές της Λυρικής σκηνής το 1942. Η οικογένειά τ…


Η Μάρθα Βούρτση υπήρξε αναμφισβήτητα μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς της γενιάς της. Η ίδια είναι σήμερα 87 ετών και παραμένει μια εξαιρετικά όμορφη γυναίκα με πηγαίο ταλέντο.

Μάρθα Βούρτση: Μια σπουδαία κυρία με Κ κεφαλαίο

Τα τελευταία χρόνια απέχει από την υποκριτική και από τις δημόσιες, κοσμικές εμφανίσεις.

Η μητέρα της ήταν ζωγράφος και ο πατέρας της, Μιχάλης Βούρτσης, μαέστρος, από τους ιδρυτές της Λυρικής σκηνής το 1942. Η οικογένειά της εγκαταστάθηκε από την Οδησσό στην Αθήνα. Η ίδια έλαβε αυστηρή ρωσική ανατροφή.

Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες ερμηνεύοντας κυρίως δραματικούς ρόλους στα λεγόμενα “μελό” της εποχής

αλλά και σε διαφορετικού ύφους ταινίες, όπως:

Αρκετά χρόνια αργότερα έκανε και κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, όπως στη σειρά Οδός Ανθέων (1987-1988) της κρατικής τηλεόρασης, στην κωμική σειρά του Mega Channel «Η Ελίζα και οι άλλοι», καθώς και στο σήριαλ του Mega Channel «Επτά θανάσιμες πεθερές».

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στο σήριαλ του Mega Channel «1 μήνας και κάτι», όπου έκανε την μητέρα της Άννας (Ζέτα Δούκα). ‘Όπως και το 2008-2011 έπαιξε στην σειρά «Η πολυκατοικία», ως Παναγιώτα Πετροχείλου. Τον θεατρικό χειμώνα 2004 εμφανίστηκε στο θέατρο Βεάκη στην παράσταση «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια». Οι κριτικές ήταν πολύ καλές.

Μάρθα Βούρτση: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της ηθοποιού

Πρόσφατα ένας κύριος πόσταρε φωτογραφία της σε ένα γκρουπ και έγραψε:

«Την αναγνωρίζετε;;; Δεν έχει αλλάξει και πολύ. Και παρότι τα χρόνια της κρατιέται πολύ καλά!!!».

Εμφανίστηκε επίσης στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού τον Ιούλιο του 2005 και τον Ιούνιο του 2006 στην τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Κοριολανός» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ήταν παντρεμένη με τον στιχουργό Ξενοφώντα Φιλέρη που έφυγε από τη ζωή το 2014.

(Πηγή φωτογραφιών ταινιών από Finos film)

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.