Αυτές οι κρύες μέρες του χειμώνα σε προδιαθέτουν κάτσεις σπίτι, και να απολαύσεις ένα ζεστό ρόφημα, και να το συνοδεύεις με ένα κέικ ή μία τάρτα, ένα ωραίο γλύκισμα, δηλαδή; Έτσι, λοιπόν σας έχουμε την απόλυτη συνταγή από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για μία σοκολατένια τάρτα με κρέμα σοκολάτας. Δείτε επίσης: Είναι σκέτη κόλαση: Κέικ με γλάσο σοκολάταςargiro.gr
Αυτές οι κρύες μέρες του χειμώνα σε προδιαθέτουν κάτσεις σπίτι, και να απολαύσεις ένα ζεστό ρόφημα, και να το συνοδεύεις με ένα κέικ ή μία τάρτα, ένα ωραίο γλύκισμα, δηλαδή; Έτσι, λοιπόν σας έχουμε την απόλυτη συνταγή από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για μία σοκολατένια τάρτα με κρέμα σοκολάτας.
Σοκολατένια τάρτα µε κρέµα σοκολάτας και τραγανό μπισκότο
Υλικά
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. κακάο άγλυκο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2/3 φλ. βούτυρο
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- περίπου 2 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
- 2 κ.σ. ρούμι ή κουαντρό
- 250 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (70%)
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 350 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα
- καρούλια σοκολάτας και ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Δείτε επίσης: Είναι σκέτη κόλαση: Κέικ με γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
- Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε μπολ.
- Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
- Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
- Την ανοίγουμε με πλάστη ή την στρώνουμε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα βουτυρωμένη, 22 εκ.
- Τρυπάμε με πιρούνι τη ζύμη, καλύπτουμε με λαδόκολλα και βαρίδια (όσπρια ή ρύζι).
- Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις αντιστάσεις, για 15΄.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄, μέχρι να γίνει τραγανή.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση την αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε στην κρέμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ρίχνουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα τελείως.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας στην ψημένη τάρτα.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 15΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα για να μη νοτίσει το μπισκότο.
- Γαρνίρουμε με χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή κρέμα, με τα καρούλια και το ξύσμα σοκολάτας.