Μπορεί όλοι σιγά σιγά να μπαίνουν σε ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα, κι εμείς όμως δεν πάμε πίσω. Βέβαια, αντί να σας δώσουμε μια ακόμα συνταγή για ένα παραδοσιακό γλυκό των εορτών, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα all time γλύκισμα, που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι, Τρουφάκια από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε επίσης: Κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα: Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη συνταγήarg…
Μπορεί όλοι σιγά σιγά να μπαίνουν σε ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα, κι εμείς όμως δεν πάμε πίσω. Βέβαια, αντί να σας δώσουμε μια ακόμα συνταγή για ένα παραδοσιακό γλυκό των εορτών, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα all time γλύκισμα, που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι, Τρουφάκια από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Τρουφάκια σε 25 λεπτά και είναι μια γλυκιά κόλαση
Υλικά
Για τα τρουφάκια
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (225γραμ.)
- 2-3 κ.γ. κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
- Χαρτάκια για τρουφάκια
Για την επικάλυψη
- Λίγη Τρούφα σοκολάτας
- Λίγο Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- Λίγη Τριμμένο καρύδι
- Λίγη Τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
- Λίγη Λιωμένη κουβερτούρα
Δείτε επίσης: Κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα: Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη συνταγή
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
- Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.
- Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
- Με το ίδιο ακριβώς μείγμα, μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό.
- Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού.
- Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται.