Πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων και όλοι έχουμε αποδεχτεί, ότι πλησιάζει ο καιρός, που θα φάμε πολύ. Αλλά καλό είναι “να προσέχουμε , για να έχουμε”, οπότε πριν τις παραπάνω θερμίδες σας έχουμε τη λύση για τα γλυκά! Αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα all time γλύκισμα, που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι, Μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε επίσης: Το γ…
Πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων και όλοι έχουμε αποδεχτεί, ότι πλησιάζει ο καιρός, που θα φάμε πολύ. Αλλά καλό είναι “να προσέχουμε , για να έχουμε”, οπότε πριν τις παραπάνω θερμίδες σας έχουμε τη λύση για τα γλυκά! Αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα all time γλύκισμα, που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι, Μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, που θα μας λυγόσει
Υλικά
Για τη μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά (2 κεσεδάκια)
- 100 γρ. γάλα
Για το γαρνίρισμα
- Φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)
Δείτε επίσης: Το γρήγορο και εύκολο γλυκό κέρασμα που είναι σκέτη κόλαση: Τρουφάκια
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε γλυκαντικό θέλετε.
- Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε τη μους μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.
- Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
- Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.