Η κλασική παραδοσιακή συνταγή αλλιώς: Πως να φτιάξει το viral ψωμί σύννεφο

November 29, 2023


Αν βαρεθήκατε το κλασικό παραδοσιακό ψωμί από τον φούρνο, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το ψωμί σύννεφο, που είχε γίνει viral στα social media. Είναι μια συνταγή που ανακάλυψαν το Instagram και το Pinterest, στις αρχές Φεβρουαρίου 2016.4 μέτρια αυγά, μονο τα ασπράδια1 πρέζα αλάτι40 γρ. ζάχαρη άχνη15 γρ. κορν φλάουρ1-2 κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μαςΔείτε επίσης: Το ψωμί της τεμπέλας με …



Αν βαρεθήκατε το κλασικό παραδοσιακό ψωμί από τον φούρνο, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το ψωμί σύννεφο, που είχε γίνει viral στα social media. Είναι μια συνταγή που ανακάλυψαν το Instagram και το Pinterest, στις αρχές Φεβρουαρίου 2016.

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για ψωμί σύννεφο

Υλικά

4 μέτρια αυγά, μονο τα ασπράδια

1 πρέζα αλάτι

40 γρ. ζάχαρη άχνη

15 γρ. κορν φλάουρ

1-2 κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας

Δείτε επίσης: Το ψωμί της τεμπέλας με μόνο 5 υλικά – Πως να σου βγει τραγανό και αφράτο ταυτόχρονα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 °C.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να γίνεται μαρέγκα.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5-6 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Βάζουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και βάζουμε μέσα το μείγμα, δίνοντας στρογγυλό σχήμα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.