Φλογέρες με τυρί: Σε λιγότερο από 15 λεπτά στο τραπέζι σας

November 29, 2023


Το απόγευμα λίγο μετά από τη δουλειά, κι αφού έχει φάει το μεσημεριανό σου, ξεκινάει να σε πιάνει μία λιγούρα συνήθως, που σίγουρα δε θέλεις να φας κάτι τόσο παχυντικό, ή να μοιάζει με το βραδινό σου. Πολλές φορές δε θες να είναι και κάτι γλυκό, αλλά κάτι αλμυρό και τραγανό. Ε λοιπόν, για όλους εμάς που θέλουμε να φτιάξουμε ένα πρόχειρο και σπιτικό σνακ, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας έχει τη λύση με …


Το απόγευμα λίγο μετά από τη δουλειά, κι αφού έχει φάει το μεσημεριανό σου, ξεκινάει να σε πιάνει μία λιγούρα συνήθως, που σίγουρα δε θέλεις να φας κάτι τόσο παχυντικό, ή να μοιάζει με το βραδινό σου. Πολλές φορές δε θες να είναι και κάτι γλυκό, αλλά κάτι αλμυρό και τραγανό. Ε λοιπόν, για όλους εμάς που θέλουμε να φτιάξουμε ένα πρόχειρο και σπιτικό σνακ, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας έχει τη λύση με υπέροχες Φλογέρες με τυρί, σε λιγότερο από 15 λεπτά και με 5 υλικά στο πιάτο μας…

Φλογέρες με τυρί γρήγορα κι εύκολα για το απόγευμα, αλλά και για όλες τις στιγμές της ημέρας

Υλικά

  • 3 φύλλα κρούστας
  • 450 γραµ. τυρί που λιώνει cascaval
  • 4 αποξηραμένα σύκα ή δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • λίγο φρ. θυμάρι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Δείτε επίσης: Tortilla trend: Το απόλυτο βραδινό και χορταστικό σνακ

Εκτέλεση

  • Για τις τραγανές φλογερές με τυρί, ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο μας. Κόβουμε στα 4.
  • Έτσι έχουμε 12 κομμάτια.
  • Θα στήσουμε τη γέμιση διαγώνια, λεπτά ρολάκια φλογέρες.
  • Κόβουμε το τυρί σε λεπτά μπαστούνια.
  • Ακουμπάμε διαγώνια το τυρί, βάζουμε λίγα αποξηραμένα φρούτα και λίγο θυμάρι.
  • Τρίβουμε λίγο πιπέρι.
  • Γυρίζουμε τις γωνιές πάνω στη γέμιση και ρολάρουμε σε λεπτή φλογέρα.
  • Τυλίγουμε δηλαδή διαγώνια σε ρολό, αφού πρώτα κλείσουμε τα πλαϊνά της κάθε φλογέρας.
  • Ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να τελειώσουμε όλα τα ρολά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει. Βάζουμε λίγες λίγες τις φλογερές τυριού στο καuτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν για 2-3΄.
  • Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  • Προσοχή μην τις τρυπήσετε στο τηγάνισμα γιατί θα βγει έξω το τυρί.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές με πράσινη σαλάτα ή με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.

argiro.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.