Μίνι μάρκετ πωλούσε Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax και αντιβιώσεις

October 11, 2023


Μίνι μάρκετ στα Επτάνησα, που διέθετε σε πελάτες Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax και αντιβιώσεις, έπεσε στη «δαγκάνα» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.Τα φάρμακα που πωλούσε το συγκεκριμένο μίνι μάρκετ στα Επτάνησα απαιτούν ειδική συνταγή, όπως αποκάλυψε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.Από έλεγχο που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου από την ΕΑΔ και μετά από καταγγελίες, αποδείχθηκε ότι το κατάστημα πωλούσε Lex…Μίνι μάρκετ στα Επτάνησα, που διέθετε σε πελάτες Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax και αντιβιώσεις, έπεσε στη «δαγκάνα» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Τα φάρμακα που πωλούσε το συγκεκριμένο μίνι μάρκετ στα Επτάνησα απαιτούν ειδική συνταγή, όπως αποκάλυψε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Από έλεγχο που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου από την ΕΑΔ και μετά από καταγγελίες, αποδείχθηκε ότι το κατάστημα πωλούσε Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax, αλλά και αντιβιώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής, μεγάλα αποθέματα από τα σκευάσματα αυτά βρέθηκαν στην αποθήκη του καταστήματος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο έλεγχος της ΕΑΔ βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να συνταχθεί συγκεκριμένη έκθεση.

Ως εκ τούτου, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν υπήρχε συνεργασία γιατρού για την προμήθεια και τη δημιουργία αποθέματος ή εάν ο επιχειρηματίας αγόραζε τα φάρμακα από διαδικτυακά καταστήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΔ

«Κατόπιν καταγγελίας, κλιμάκιο της Ε.Α.Δ. – με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ – διενήργησε έλεγχο σε περιοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις 27.09.2023, σε κατάστημα το οποίο, βάσει των καταγγελλομένων, πωλούσε φάρμακα ενώ δεν διέθετε σχετική άδεια φαρμακείου.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου στο κατάστημα, διαπιστώθηκε η πώληση συνταγογραφούμενου φαρμάκου (αντιβίωση) και βρέθηκαν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων – για τα οποία απαιτείτο συνταγογράφηση – χωρίς ωστόσο το κατάστημα να διαθέτει άδεια φαρμακείου.

Επιπρόσθετα, βρέθηκαν φάρμακα για τα οποία απαιτείτο ειδική συνταγή ναρκωτικών (Lexotanil, Stedon, Hipnosedon, Xanax) και η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε κατάσχεση αυτών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατόπιν των ως άνω διαπιστώσεων του κλιμακίου, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, θα συνταχθεί σχετική έκθεση η οποία θα διαβιβασθεί α) στον αρμόδιο Εισαγγελέα και β) στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.