Η παράξενη ιστορία του μικρού Άλεξ που εξαφανίστηκε 6 χρόνια πριν – «Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι»

January 1, 2024


Είχε εξαφανιστεί στη Γαλλία πριν από έξι χρόνια και βρέθηκε ξαφνικά χθες, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στη γιαγιά του, στο οποίο έλεγε: «Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι». Ο λόγος για έναν έφηβο από τη Βρετανία, ο οποίος εντοπίστηκε σε γαλλικό δρόμο από έναν οδηγό.Ο Άλεξ Μπάτι εξαφανίστηκε το 2017 σε διακοπές στην Ισπανία με τη μητέρα και τον παππού του. Κανείς από τους δύο δεν έχει τη γονική μέριμνα …


Οι διακοπές με τη μαμά και τον παππού, η αναζήτηση ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής και η επιστροφή

Είχε εξαφανιστεί στη Γαλλία πριν από έξι χρόνια και βρέθηκε ξαφνικά χθες, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στη γιαγιά του, στο οποίο έλεγε: «Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι». Ο λόγος για έναν έφηβο από τη Βρετανία, ο οποίος εντοπίστηκε σε γαλλικό δρόμο από έναν οδηγό.

Ο Άλεξ Μπάτι εξαφανίστηκε το 2017 σε διακοπές στην Ισπανία με τη μητέρα και τον παππού του. Κανείς από τους δύο δεν έχει τη γονική μέριμνα του 17χρονου και παραμένουν καταζητούμενοι για την εξαφάνισή του.

Ο Άλεξ βρίσκεται σε κέντρο για νέους στην Τουλούζη και ενδέχεται να επιστρέψει αργότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με αστυνομικούς και προξενικούς υπαλλήλους.

Αστυνομική πηγή δήλωσε νωρίτερα στο BBC News ότι το αγόρι είχε μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα από τον ανήσυχο οδηγό, ο οποίος τον είχε εντοπίσει σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Εξήγησε ότι περπατούσε επί τέσσερις ημέρες, ότι ξεκίνησε από ένα μέρος στα βουνά, αν και δεν είπε πού», δήλωσε ο οδηγός Φαμπιάν Ασιντινί. «Έβαλα το όνομά του στο διαδίκτυο και είδα ότι τον αναζητούσαν», είπε.εξαφάνιση Άλεξ

Ο Ασιντινί δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το σχέδιο του εφήβου ήταν να βρει μια μεγάλη πόλη με πρεσβεία, για να ζητήσει βοήθεια. Αντ’ αυτού, ο οδηγός επικοινώνησε με τις γαλλικές αρχές για βοήθεια.

Ο Άλεξ χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του Ασιντινί στο Facebook, για να επικοινωνήσει με τη γιαγιά του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έγραψε: «Γεια σου, γιαγιά! Εγώ είμαι ο Άλεξ. Βρίσκομαι στην Τουλούζη της Γαλλίας. Ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σ’ αγαπώ και θέλω να γυρίσω σπίτι».

Σύμφωνα με το BBC, η γιαγιά του Άλεξ, Σούζαν Καρουάνα, η οποία είναι και η νόμιμη κηδεμόνας του, είναι πολύ αδύναμη, για να ταξιδέψει στην Τουλούζη, αλλά δήλωσε στην εφημερίδα The Sun ότι είχε έρθει σε επαφή μαζί του.

«Είμαι τόσο χαρούμενη. Μίλησα μαζί του και είναι καλά», δήλωσε. «Είναι μεγάλο σοκ».

Η γαλλική εισαγγελία της Τουλούζης παρέδωσε επισήμως την υπόθεση στη βρετανική αστυνομία και η αρμοδιότητα πλέον δεν υπάγεται στη γαλλική δικαιοδοσία. Μια ομάδα βρετανών αστυνομικών και προξενικών υπαλλήλων αναμένεται να παραλάβει τον Άλεξ και να τον επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη από σήμερα, Παρασκευή.

Ο Άλεξ φέρεται να ζούσε στις απομακρυσμένες κοιλάδες των Πυρηναίων, ταξιδεύοντας από μέρος σε μέρος σε ένα είδος περιπλανώμενης κοινότητας. Η περιοχή στους πρόποδες των Πυρηναίων είναι γνωστή για την προσέλκυση ανθρώπων, που αναζητούν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Άλεξ

Ο Άλεξ, από το Όλνταμ του Μάντσεστερ, δεν θα πει πού βρίσκεται η μητέρα του ή πού ακριβώς ζούσε στα Πυρηναία, δήλωσε στο BBC το γραφείο του εισαγγελέα.

Η γιαγιά του δήλωσε στο BBC το 2018 ότι πιστεύει ότι η μητέρα του Άλεξ, Μέλανι Μπάτι, και ο παππούς Ντέιβιντ Μπάτι τον είχαν πάρει, για να ζήσει με μια πνευματική κοινότητα στο Μαρόκο. Είπε τότε ότι αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο.

Οι δυο τους έφυγαν από το Μάντσεστερ με τον Άλεξ για διακοπές μιας εβδομάδας στη Μαρμπέγια της Ισπανίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Τον είδαν για τελευταία φορά στο λιμάνι της Μάλαγα στις 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, την ημέρα που αναμενόταν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.