Το πιο γρήγορο κι εύκολο φαγητό, που θα λατρέψετε: Μακαρόνια στο φούρνο

November 29, 2023


Πολλές φορές λόγω υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε ένα φαγητό, σαν αυτό που θέλαμε. Βέβαια, εμείς σας έχουμε την απόλυτη συνταγή για Μακαρόνια στο φούρνο, από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και που είναι και γρήγορο, και υγιεινό, αλλά και πεντανόστιμο.Δείτε επίσης: Pizza bianca: Η αυθεντική ιταλική συνταγήargiro.gr



Πολλές φορές λόγω υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε ένα φαγητό, σαν αυτό που θέλαμε. Βέβαια, εμείς σας έχουμε την απόλυτη συνταγή για Μακαρόνια στο φούρνο, από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και που είναι και γρήγορο, και υγιεινό, αλλά και πεντανόστιμο.

Μακαρόνια στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα, σωστός πειρασμός

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρονια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1-2 πιπεριές
  • 1 ½ kg ντομάτες
  • 10 βασιλικό
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 συσκ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε επίσης: Pizza bianca: Η αυθεντική ιταλική συνταγή

Εκτέλεση

Η σάλτσα

  • Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και την καuτερή πιπεριά για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι, αφήνουμε να πάρουν βράση και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
  • Με τη ράβδο του μπλέντερ αλέθουμε την σάλτσα.
  • Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό στη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στο φούρνο

  • Βράζουμε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα μακαρόνια τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα , το μισό γιαούρτι και μία χούφτα τυρί τριμμένο.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε το υπόλοιπο 1/2 γιαούρτι.
  • Στρώνουμε τα μισά , λίγη σάλτσα, τυρί τριμμένο και φέτες μοτσαρέλα.
  • Συνεχίζουμε σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Στην τελευταία στρώση πασπαλίζουμε βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Ψησιμο-χρονος ψησιματος

  • Ψήνουμε στους 200°C για 20΄ λεπτά, να λιώσει το τυρί.

argiro.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.