Μη φοβού τις αναδρομές των πλανητών. Σε προετοιμάζουν για όσα θα ακολουθήσουν

November 13, 2023


Θέτοντας ένα γενικό πλαίσιο, η ανάδρομη κίνηση ενός ουράνιου σώματος πριμοδοτεί την εσωστρεφή φύση του, μειώνει δηλαδή τα εξωτερικά γεγονότα που προκύπτουν από την επιρροή του. Κι αν αυτό σε κάποιες περιπτώσεις αναστέλει την εξέλιξη των πραγμάτων, δεν μπορεί να θεωρηθεί απριόρι καλό ή κακό. Ίσα-ίσα που ένας ανάδρομος Ουρανός για παράδειγμα, μπορεί να καθυστερήσει αλλαγές ή ανατροπές που κανεί…



Θέτοντας ένα γενικό πλαίσιο, η ανάδρομη κίνηση ενός ουράνιου σώματος πριμοδοτεί την εσωστρεφή φύση του, μειώνει δηλαδή τα εξωτερικά γεγονότα που προκύπτουν από την επιρροή του. Κι αν αυτό σε κάποιες περιπτώσεις αναστέλει την εξέλιξη των πραγμάτων, δεν μπορεί να θεωρηθεί απριόρι καλό ή κακό. Ίσα-ίσα που ένας ανάδρομος Ουρανός για παράδειγμα, μπορεί να καθυστερήσει αλλαγές ή ανατροπές που κανείς δεν θα ήθελε να βιώσει.

Επί προσωπικού, οι ανάδρομες διελεύσεις μας αναγκάζουν να προετοιμαστούμε επαρκώς για μια υπόθεση που τελικά μπορεί να έχει πολλές αδιευκρίνιστες πτυχές. Συχνά επανέρχονται στο προσκήνιο θέματα του παρελθόντος που συνήθως σχετίζονται με τη φύση του πλανήτη ή του οίκου στον οποίο συμβαίνει η διέλευση. Με αφορμή αυτήν την «ολική επαναφορά» μπορούμε να επανεξετάσουμε, να επαναπροσδιορίσουμε ή να συμπληρώσουμε κάποιον ημιτελή ή ανολοκλήρωτο κρίκο στην αλυσίδα της εξέλιξής μας. Στην πράξη υλοποιούμε καταστάσεις οι οποίες στο παρελθόν είχαν αναβληθεί ή ματαιωθεί.

Για παράδειγμα, ενώ μια ορθόδρομη διέλευση του Δία από το 2ο οίκο είναι συνήθως ενδεδειγμένη για την αναζήτηση κεφαλαίων και προσφέρει νέες ευκαιρίες στην οικονομική ζωή, όταν η διέλευση γίνεται με το Δία σε ανάδρομη φορά συνήθως δεν εμφανίζονται νέα δεδομένα, αντίθετα αξιοποιείται ολοκληρωμένα κάποια πηγή εσόδων που υπολειτουργεί ή είχε αξιοποιηθεί στο παρελθόν ή ακόμα σχεδιάστηκε στο παρελθόν χωρίς ποτέ να μπει σε εφαρμογή.

Με την ίδια λογική ανάδρομες διελεύσεις όλων των πλανητών «επαναφέρουν στη ζωή» παρελθόντα συστήματα (σχέσεις, ενδιαφέροντα, εργασία, οικονομικά κλπ) ανάλογα βέβαια με τον τρόπο, το ύφος και τις αρμοδιότητες του πλανήτη και του οίκου. Εννοείται πως σε αρκετές περιπτώσεις η επαναφορά είναι αναγκαστική εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζονται η αντίθετα γίνεται πρόβλημα λόγω της ανεπάρκειας μας να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις με βάση τα νέα δεδομένα.

Ο Ερμής υλοποιεί συναντήσεις και συζητήσεις που είχαν ματαιωθεί στο παρελθόν ενώ συχνά κάτω από την επίδρασή του, αποκαλύπτονται και χρησιμοποιούνται «ξεχασμένα» γραπτά, έντυπα, αιτήσεις, κατάλογοι, εργαλεία, εξαρτήματα κλπ. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναδρομή του αποκαλύπτουν απλά την έλλειψη γνώσεων η εναλλακτικών λύσεων. Τι φταίει ο ανάδρομος Ερμής αν εμείς δεν ξέρουμε τι υπογράφουμε η τι αγοράζουμε; Πως θα μάθουμε τον καινούριο δρόμο αν κάποιος δεν μας κλείσει τον παλιό; Πότε θα χρησιμοποιήσουμε το υλικό, που κινδυνεύει να σαπίσει στο ντουλάπι η την αποθήκη μας; Δεν είναι δίκαιο τελικά να ανταμείβονται οι προνοητικοί;

-Η Αφροδίτη ενεργοποιεί ανεκδήλωτα συναισθήματα («καλά τώρα το θυμήθηκες;») και βοηθά τις επανασυνδέσεις. Για την αισθηματική και ερωτiκή ζωή η λέξη κλειδί είναι αναθεώρηση και όχι αποτυχία. Μια σχέση, που δημιουργείται με ανάδρομη Αφροδίτη υλοποιεί συνήθως ανεκπλήρωτες επιθυμίες και λύνει απορίες που παρέμεναν αναπάντητες. Έτσι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά θετική για τον καθένα προσωπικά, ξεκαθαρίζοντας τις “θολές” εικόνες και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Το τι θα γίνει μετά, εξαρτάται περισσότερο από τους γενέθλιους χάρτες των δύο συντρόφων αλλά σε κάθε περίπτωση μια επανατοποθέτηση με βάση τα νέα στοιχεία, είναι αναγκαία.

Το παρελθόν μπορεί να κτυπήσει την πόρτα μας και σε θέματα στιλ η αισθητικής. Σε αρκετές περιπτώσεις η υιοθέτηση μιας «ρετρό» γραμμής θα είναι μάλλον αναγκαστική, αφού οι τρέχουσες επιλογές η επιθυμίες μας δεν θα ευοδωθούν με τον προσδοκώμενο τρόπο. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που τα είχαμε στα …αζήτητα θα καλύψουν τις ανάγκες μας προσφέροντας ενίοτε εξαιρετικές λύσεις.
Εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι οι αισθητικές παρεμβάσεις και πολύ περισσότερο οι επισκέψεις σε πλαστικούς χειρουργούς. Κι αν δεν πετύχει η …μιζανπλί η το βάψιμο των μαλλιών το κακό είναι μικρό. Αν όμως πρόκειται για μπότοξ, λίφτινγκ η κάτι ανάλογο, οι παρενέργειες και η ταλαιπωρία μπορεί να στοιχίσουν πολύ ακριβά.

-Ο Άρης επαναφέρει παλιές διαμάχες και απωθημένα ενώ ελλείψει άλλων μέσων ανασύρει και όπλα παλαιού τύπου. Συχνά αντιστρέφει τις εξελίξεις στα απανταχού πεδία των μαχών, ορίζοντας μια περίοδο όπου οι επιτιθέμενοι γίνονται αμυνόμενοι και το αντίστροφο. Ακόμα, «λοξοδρομεί» την ενεργειακή ροή αλλάζοντας τα κατά τόπους δεδομένα. Φανταστείτε αναλογικά μια πηγή που στερεύει επειδή το νερό «βρήκε» μια άδεια κοιλότητα η ένα ρυάκι που εξ αιτίας ενός εμποδίου αλλάζει το ρου του, εγκαταλείπει το αγαπημένο του οικοσύστημα και ποτίζει πλέον άλλα …λουλουδάκια. Και είναι λογικό τα μεν να ξεραθούν και τα δε να γνωρίσουν μια ανέλπιστη άνθηση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τον ανάδρομο Άρη προκύπτουν όταν προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε κάποιου είδους προσβολή η ασθένεια, αφού ο «εχθρός» αποδεικνύεται …επτάψυχος. Προφανώς, είτε κάτι δεν κάνουμε καλά, είτε στοχεύουμε σε λάθος κατεύθυνση και είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική η το «συνταγολόγιο» μας.

-Η Δήμητρα παραπέμπει ουσιαστικά σε reunions και ξανακάνει mainstream παλαιές …δόξες, συνεργασίες, επικοινωνιακά μοντέλα η δίκτυα, ενώ συμβάλλει επίσης στην αναθέρμανση των δημοσίων σχέσεων, την αναδιαπραγμάτευση των όρων μιας συμφωνίας και τη δημοσιοποίηση άγνωστων πτυχών της ιστορίας. Στις …δύσκολες μέρες της, καθιστά ανεπαρκείς τις νέες πρωτοβουλίες που συνδέονται με την προσωπική προβολή, τις εκδόσεις, το διαδίκτυο και γενικότερα την κοινωνική η την πολιτική δικτύωση με νέα πρόσωπα. Ενδιαφέρων είναι και ο ρόλος της σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, αφού συχνά πολλά πράγματα αρχίζουν να “τρέχουν” μόλις ορθοδρομήσει, ενώ αντίθετα κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της είναι χαρακτηριστικές οι πολιτικές ζυμώσεις.

-Ο Δίας όπως ήδη επεσήμανα αναζωογονεί αδρανείς προοπτικές (το ξεχασμένο «πορτοκαλί» στην τράπεζα μπορεί να έχει γίνει «μωβ»)

-Ο Κρόνος οδηγεί σε προβληματισμούς για κάποιες επιλογές του παρελθόντος που είτε απορρίπτονται είτε συνειδητοποιούνται ως λάθη (καιρός να πετάξουμε τα… σκουπίδια).

Χείρων, έχει από τη φύση του μια σχέση με το παρελθόν αλλά και με θέματα που αφορούν το σπίτι ή την οικογένεια, οπότε η ανάδρομη κίνηση του ενδέχεται να συμβάλει σε σχετικές αναθεωρήσεις ή μπλοκαρίσματα. Παράλληλα, είναι πιθανόν να αναμοχλεύσει το παρελθόν, χωρίς όμως να το επαναφέρει άμεσα.

-Ο Ουρανός ειδικεύεται στις εκ νέου ανακαλύψεις αλλά συχνά επίσης σοκάρει ή ξαφνιάζει με τα όσα αποκαλύπτει ή με την… ολική επαναφορά του παρελθόντος (κάτι σαν βόμβα που έρχεται από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή ένας μπολσεβίκος στη σημερινή Ρωσία). Στη θετική του πλευρά πρόκειται για ένα είδος χρονομηχανής για δημιουργίες και επινοήσεις που ίσως αδικήθηκαν στον καιρό τους.

-Ο Ποσειδώνας αναζητά παλιές ή παραδοσιακές καλλιτεχνικές φόρμες ή τρόπους θεραπείας ενώ αναθερμαίνει επίσης την αισιοδοξία και την πίστη στη ζωή με την αναπόληση του παρελθόντος (σίγουρα, ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις χριστιανός σήμερα είναι να θυμάσαι τον Ιησού). Ακόμη αποκαλύπτει πρότερες συνωμοσίες, ενώ στην αρνητική περίπτωση δημιουργεί προβλήματα σε όσους έχουν κόψει τις «κακές» συνήθειες (ποτό, τσιγάρα, ναρκωτικά) με την έννοια ότι κινδυνεύουν να «ξανακυλήσουν».

-Ο Πλούτωνας, αναβιώνει οτιδήποτε θαμμένο (στη γη ή την ψυχή) και στις …στραβές του απελευθερώνει κάθε μορφή «τρόμου από το παρελθόν» είτε πρόκειται για τύψεις, φαντάσματα, σκελετούς, αρχέγονα ένστικτα είτε πιο πρακτικά για πυρηνικά απόβλητα (ας μην τα θάβαμε…). Στις θετικές περιπτώσεις αντλεί δύναμη ή στοιχεία απ’ το παρελθόν, συμπληρώνοντας τις απαντήσεις σε υπαρξιακού περιεχομένου ερωτήματα (ποιοι είμαστε, από που ερχόμαστε κλπ) αλλά και ολοκληρώνοντας το παζλ σε οικονομικά θέματα.

Τέλος, η ανάδρομη Έριδα συνδέεται με την επεξεργασία επιστημονικών δεδομένων ή οργανωτικών προτύπων που εμφανίζουν κενά, ενώ μπορεί ακόμη να καθυστερεί τόσο τις ιατρικές έρευνες, όσο και την επιθετικότητα των ιών.

Με λίγα λόγια οι ανάδρομες διελεύσεις των πλανητών στη δημιουργική τους εκδοχή δεν εκφράζουν παρά εκείνο που αποτελεί κοινή πίστη: όταν το παρόν είναι αδιέξοδο, και το μέλλον ανύπαρκτο, τότε το παρελθόν δίνει τη λύση.

Ο Ποσειδώνας, ο Πλούτωνας και η Έριδα μπορεί να περάσουν έως και πέντε φορές από το ίδιο σημείο ενώ οι υπόλοιποι μόνο τρεις.

Διάβασε επίσης: 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.