Viral o Ευαγγελάτος: «Μπήκε» σε κρατήρα ηφαιστείου (video)

December 31, 2023


Σε ένα δραματικό φυσικό γεγονός, ένα ηφαίστειο στη χερσόνησο Reykjanes της νοτιοδυτικής Ισλανδίας εξερράγη μετά από εβδομάδες αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας. Αυτό το σημαντικό γεωλογικό γεγονός προκάλεσε εκκενώσεις και προσέλκυσε την ευρεία προσοχή λόγω του οπτικού του θεάματος και των πιθανών επιπτώσεών του.Περίπου 4.000 κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή τον περασμένο μήνα από την ψαροχώρια Γκρί…



Το X (πρώην Twitter) κατακλύστηκε από tweets που αφορούσαν το Νίκο Ευαγγελάτο. Πρόφαση αποτέλεσε το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος «μπήκε» σε κρατήρα ηφαιστείου.

Σε ένα δραματικό φυσικό γεγονός, ένα ηφαίστειο στη χερσόνησο Reykjanes της νοτιοδυτικής Ισλανδίας εξερράγη μετά από εβδομάδες αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας. Αυτό το σημαντικό γεωλογικό γεγονός προκάλεσε εκκενώσεις και προσέλκυσε την ευρεία προσοχή λόγω του οπτικού του θεάματος και των πιθανών επιπτώσεών του.

Περίπου 4.000 κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή τον περασμένο μήνα από την ψαροχώρια Γκρίνταβικ, που βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης. Η έκρηξη, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα στις 22:17 τοπική ώρα, προκάλεσε σημαντική ανησυχία στον τοπικό πληθυσμό.

Ένας κάτοικος του Γκρίνταβικ περιέγραψε τις σκηνές ως «τρελές» και «τρομακτικές», ενώ η ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν ακόμη ορατή την επόμενη ημέρα. Η ένταση της έκρηξης έχει αφήσει ανεξίτηλη εντύπωση σε όσους ζουν σε κοντινή απόσταση.

Η Ισλανδία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ηφαιστειακή δραστηριότητα εδώ και αρκετές εβδομάδες. Από τα τέλη Οκτωβρίου, η περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, που βρίσκεται περίπου 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Γκρίνταβικ, παρουσίασε αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας, σηματοδοτώντας το ενδεχόμενο έκρηξης.

Η δραματική επίδραση της έκρηξης έγινε αισθητή ακόμη και στο Ρέικιαβικ, με τους κατοίκους να γίνονται μάρτυρες μιας εντυπωσιακής κόκκινης λάμψης που φώτιζε τον μισό ουρανό προς την κατεύθυνση της πόλης. Η έκρηξη έστειλε επίσης σύννεφα καπνού στον αέρα, όπως παρατήρησαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι η έκρηξη αυτή δεν αναμένεται να προκαλέσει το ίδιο επίπεδο διαταραχής με την έκρηξη του 2010 στην Ισλανδία, η οποία επηρέασε σημαντικά τα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή.

Από τις 12:30 ώρα Ελλάδας την Τρίτη 919/12), η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας ανέφερε ότι η ένταση της έκρηξης μειωνόταν. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τα ηφαιστειακά αέρια θα μπορούσαν ακόμη να επηρεάσουν το Ρέικιαβικ το βράδυ της Τρίτης ή το πρωί της Τετάρτης, συνιστώντας προσοχή και συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος παρουσίασε την είδηση στην εκπομπή του «Live News». Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου και όπως ήταν αναμενόμενο οι τηλεθεατές χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter) για να σχολιάσουν αυτό που έβλεπαν στους δέκτες τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.