Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ – Τα 5 απαραίτητα μυστικά για να σου βγουν ζουμερά

November 30, 2023


Ραγδαία θα είναι τις επόμενες ώρες τα καιρικά φαινόμενα οπότε ένα πιάτο ζεστό φαγητό και πιο συγκεκριμένα κανελόνια με κιμά επιβάλλεται να υπάρχει στο σημερινό σας τραπέζι! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όχι απλά μοιράζεται μαζί μας την πιο τέλεια συνταγή αλλά μας δίνει και τα tips της για να είναι πετυχημένη!Κι αν ψάχνετε κάτι σε γλυκό, ρίξτε μια ματιά εδώ.Argiro.gr



Ραγδαία θα είναι τις επόμενες ώρες τα καιρικά φαινόμενα οπότε ένα πιάτο ζεστό φαγητό και πιο συγκεκριμένα κανελόνια με κιμά επιβάλλεται να υπάρχει στο σημερινό σας τραπέζι!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όχι απλά μοιράζεται μαζί μας την πιο τέλεια συνταγή αλλά μας δίνει και τα tips της για να είναι πετυχημένη!

Η απόλυτη συνταγή για κανελόνια με κιμά

  • 24 κανελόνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την κρέμα

  • 1 lt γάλα
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 1 αβγό (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιούν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.
  5. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσει η γέμιση για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.
  7. Αφαιρούμε τα αρωματικά μετά από 5 λεπτά, ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
  9. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.
Για την κρέμα
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό).
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά πριν τα βάλουμε στη φωτιά.
  3. Πρέπει να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα.
  4. Αφήνουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά, να βράσει ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και να δέσει.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά.
  6. Στο τέλος, πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά), ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα.
  8. Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Για την σάλτσα
  1. Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200°C στον αέρα.
  3. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Κι αν ψάχνετε κάτι σε γλυκό, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Τα μυστικά

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ - Τα απαραίτητα μυστικά για να σου βγουν ζουμερά
Argiro.gr

  1. Η γεμιση πρέπει να είναι στεγνή για να κρατήσουν τα ζυμαρικά το σχήμα τους και να σερβιριστούν σωστά χωρίς να χάσουν τον όγκο τους. Γίνεται γρήγορα κι αφού μαγειρευτεί, πρέπει λίγο να κρυώσει για να μπει το αυγό και το τυρί. Μην τα παραλείψετε δίνουν έξτρα νοστιμιά.
  2. Η μπόλικη σάλτσα, θα δώσει την απαραίτητη υγρασία στο ξερό ζυμαρικό και το ιδανικό υγρό περιβάλλον για να μαλακώσουν σωστά και να μην ξεραθούν στο ψήσιμο. Μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα ή να χρησιμοποιήσετε απλά τριμμένες ντομάτες για ευκολία. Χρειαζόμαστε αρκετή υγρασία για να ψηθούν σωστά και να γίνουν ζουμερά κι όχι στεγνά.
  3. Συνήθως αυτό το φαγητά έχει μπόλικο τυρί και κυρίως κίτρινο τυρί που λιώνει για μεγαλύτερη απόλαυση. Όταν πρόκειται να πασπαλίσετε τυρί στην επιφάνεια καλύτερα να το κάνετε τα τελευταία δέκα λεπτά του ψησίματος. Προς το τέλος δηλαδή, για να μην καεί η κρούστα.
  4. Όσον αφορά το ψήσιμο, απαραίτητα σκεπάστε το ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα που εφάπτεται στην επιφάνεια του φαγητού. Αν έχετε καπάκι καλύψτε το ταψί ή σφραγίστε την λαδόκολλα με λίγο αλουμινόχαρτο. Έτσι δημιουργούμε ένα προστατευμένο θερμό περιβάλλον, για να ψηθεί το ζυμαρικό και να ρουφήξει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται χωρίς να φεύγουν οι ατμοί του φαγητού. Σας προτείνω να ψήσετε στις αντιστάσεις που γίνεται πιο ήπιο ψήσιμο, ώστε να προλάβει το ζυμαρικό να βράσει στα υγρά του ταψιού και να μαλακώσει.
  5. Σε περίπτωση που ψήσετε σε αέρα, θέλω να ελέγχετε τακτικά τα υγρά του ταψιού. Μιας κι ο αέρας κάνει επιθετικό ψήσιμο και εξατμίζονται γρήγορα τα υγρά, δεν θα προλάβει να μαλακώσει σωστά το ζυμαρικό.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.