6 μαύρες μπότες που πάνε με όλα τα ρούχα της ντουλάπας σου

November 30, 2023


Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα στυλ κι αν δοκιμάσουμε, αλλάξουμε ή πειραματιστούμε, οι μαύρες μπότες παραμένουν σταθερή αξία στη χειμωνιάτικη γυναικεία γκαρνταρόμπα, αφού είναι διαχρονικές, ευέλικτες και ταιριάζουν σχεδόν όλα τα ρούχα της ντουλάπας μας. Όποιο κι αν είναι το σχέδιο ή το στυλ –μποτάκι με κορδόνια, combat boot, αρβυλάκι ή κομψό bootie– το μαύρο είναι το χρώμα στο οποίο μπορείς να βασ…



Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα στυλ κι αν δοκιμάσουμε, αλλάξουμε ή πειραματιστούμε, οι μαύρες μπότες παραμένουν σταθερή αξία στη χειμωνιάτικη γυναικεία γκαρνταρόμπα, αφού είναι διαχρονικές, ευέλικτες και ταιριάζουν σχεδόν όλα τα ρούχα της ντουλάπας μας. Όποιο κι αν είναι το σχέδιο ή το στυλ –μποτάκι με κορδόνια, combat boot, αρβυλάκι ή κομψό bootie– το μαύρο είναι το χρώμα στο οποίο μπορείς να βασιστείς όλο τον χρόνο.

Μust-have σχέδια για τον χειμώνα του 2023

Όπως τα περισσότερα από τα basic items μιας γκαρνταρόμπας –κι αν δεν έχεις φτιάξει ακόμα την capsule συλλογή σου, δες 40 κομμάτια για να τη δημιουργήσεις– οι μαύρες μπότες αποτελούν σταθερή αξία στη μόδα. Ναι, υπάρχουν πάντα συγκεκριμένα σχέδια που είναι trendy κάθε σεζόν αλλά στο τέλος ένα σωστά επιλεγμένο ζευγάρι αντέχει σίγουρα στη δοκιμασία του χρόνου.

Ορισμένα στυλ έχουν επίσης τη δύναμη να αλλάξουν τη συνολική εικόνα ενός look: Για παράδειγμα, μια chunky combat boot θα κάνει λίγο πιο grunge ένα σύνολο με φλοράλ φόρεμα, ενώ μια ψηλή μπότα με τακούνι θα αναδείξει ένα glam look. Όλα έχουν να κάνουν με την προσαρμογή της μαύρης μπότας στο προσωπικό σου στυλ και στις ανάγκες σου.

6 μαύρες μπότες που πάνε με όλα σου τα ρούχα

Ankle boot

To να βρεις το σωστό ankle boot δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση όσο μοιάζει. Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών, εσύ πρέπει να βρεις ένα ζευγάρι που να φτάνει ακριβώς στο σωστό σημείο του αστραγάλου σου και με τακούνι που να έχει άνετο ύψος. Μόνο έτσι θα νιώθεις άνετα και κατ’ επέκταση θα το φοράς με τα πάντα: Από τζιν μέχρι μάξι φορέματα.

ankle boots

Mε τακούνι, €39,99, H&M

μπότες με τακούνι μαύρες

Kάλτσα, €67, Migato

μπότες με τακούνι

Mυτερά, €190, Guess

μπότες με λάστιχο μαύρες

Mε λουράκι και αγκράφα, €49, Keepfred

Knee high boots

Είτε φορεθούν με φόρεμα, μαύρο κολάν ή τζιν, οι ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο είναι απαραίτητες στην γκαρνταρόμπα μας. Με ένα flat κομμάτι θα βάλεις εύκολα το equestrian twist στο look σου, ειδικά εάν το συνδυάσεις με κολάν και blazer (δες ποια σακάκια προτιμούν φέτος οι influencers). Αν πάλι προτιμάς τακούνι, προτίμησε φέτος stiletto και φόρεσέ τες με μίνι φορέματα ή πάνω από loose παντελόνια.

με τακούνι μπότες

Mε χοντρό τακούνι, €89, Envie shoes

ψηλές με τακούνι

Mυτερές, €129,50, Kalogirou

μπότες με σούρες

Σουέτ, €44,99, Tsoukalas

ψηλές μαύρες μπότες

Ελαστικές, €101, Arte Piedi

The classic Chelseas

Οι μπότες Chelsea επανακάμπουν φέτος δυναμικά, αφού οι Bottega Veneta, Ganni και Jil Sander είναι μεταξύ των Οίκων που τις έβγαλαν στην επιφάνεια, προσθέτοντας μοντέρνες πινελιές στα σχέδια, είτε πρόκειται για τη χοντρή σόλα, τη μεταλλική διακόσμηση ή μια απροσδόκητη απόχρωση. Στη μαύρη εκδοχή τους, ωστόσο, είναι αξία ανακτίμητη!

combat μαύρες

Χοντρόσολα, €39,99, Η&Μ

μπότες λάστιχο

Με λάστιχο, €265, Camper

με χοντρή σόλα

Δερμάτινα, €130, Tommy Hilfiger

χοντρόσολες μπότες

Mε χονρή σόλα, €65,99, Gino Rossi

Zara Black Friday: 10 μπουφάν με 40% plus έκπτωση που αξίζει να αποκτήσεις

The cowboy boots

Οι καουμπόικες μπότες, εμπνευσμένες από τη Δύση είναι μέγα trend του χειμώνα. Θα τις φορέσεις με φορέματα, για να τονίσεις το boho στυλ σου, αλλά και με τζιν παντελόνι, ενώ εάν βάλεις μέσα την oversized παντελόνα σου (δες τα pants trends του χειμώνα)θα κάνεις δήλωση μόδας.

μαύρες καουμπόικες

Xαμηλές, €65, Migato

καουμπόικες

Με σχέδια, €64,90, Envie shoes

ψηλές καουμπόικες

Κροκό, €34,99, IQ Shoes

μπότες με μεταλλική λεπτομέρεια

Με μεταλλική λεπτομέρεια, €149,95, Tsakiris Mallas

Sturdy lace-ups

Τα πολυαγαπημένα μας αρβυλάκια απογειώνουν ακόμα και την πιο minimal εμφάνιση. Είτε πρόκειται για μια combat boot είτε για ένα κλασικό σχέδιο για πεζοπορία, η μπότα αυτή είναι διαχρονική και αγαπημένη. Αυτήν τη σεζόν, “παίζει” πολύ το στυλ της δεκαετίας του ’90, που θέλει να τις φορέσουμε με ένα μεταξωτό slip dress και ένα oversized παλτό (δες 5 παλτό που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα).

μαύρα αρβυλάκια

Με κορδόνια, €133, Camper, koolfly.gr

μπότες μαύρες

Με αλυσίδα, €75, Geox

αρβυλάκια

Με χοντρή σόλα, €20, Famous shoes

λουστρίνι αρβυλάκια

Λουστρίνι, €69,99, Marks & Spencer

The lug-sole boots

Οι “βαρέως τύπου” μπότες με σόλα είναι λατρεμένες εδώ και αρκετές σεζόν – και ο ενθουσιασμός των fashionistas δεν δείχνει να μειώνεται με τίποτα. Εσύ επίλεξε αυτό το σχέδιο εάν θέλεις πρωτίστως να “σκληρύνεις” τα αέρινα φορέματά σου ή να προσθέσεις έξτρα ενδιαφέρον σε ένα σύνολο του Σαββατοκύριακου.

combat boots

Eλαστικά, €34,99, Jenny Fairy

δίπατες μπότες

Με σχέδια, €186, Mortoglou

μαύρες χοντρόσολες

Με λάστιχο, €39,90, Parex

ελαστικές μπότες

Ψηλές, €189,99, Steve Madden

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.