Μεξικάνικο παστίτσιο με λιωμένη μοτσαρέλα και τηγανιτές πατάτες – Πώς να το φτιάξετε σπίτι

November 30, 2023


Παρασκευή σήμερα κι επειδή πλησιάζει το cheat day της εβδομάδας που είναι συνήθως η Κυριακή, ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει μια συνταγή – σκέτη κόλαση. Ξεχάστε το παστίτσιο που ξέρατε! Η μεξικάνικη εκδοχή του είναι πολύ καλύτερη… 811kcal, 59.9g πρωτεΐνη… Πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσεις…Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά, με αυτά της αρεσκείας σας. Και να αντικαταστήσετε τις τηγανητές πατ…



Παρασκευή σήμερα κι επειδή πλησιάζει το cheat day της εβδομάδας που είναι συνήθως η Κυριακή, ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει μια συνταγή – σκέτη κόλαση. Ξεχάστε το παστίτσιο που ξέρατε! Η μεξικάνικη εκδοχή του είναι πολύ καλύτερη…

811kcal, 59.9g πρωτεΐνη… Πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσεις…

Τι θα χρειαστείς για το μεξικάνικο παστίτσιο

Για τη μπεσαμέλ:

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 ltr γάλα, πλήρες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γέμιση:

  • 5 σνίτσελ χοιρινά, τηγανισμένα
  • 5 τορτίγιες, μεγάλες
  • 200 γρ. πατάτες τηγανητές
  • 12 φέτες τυρί cheddar
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C, πάνω κάτω στις αντιστάσεις
  2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας παράλληλα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο ταψί 32×25 εκ., τοποθετούμε 4 τορτίγιες περιμετρικά του ταψιού και μια τορτίγια στον πάτο του.
  4. Ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ πάνω στις τορτίγιες, απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και τοποθετούμε απο πάνω τις φέτες cheddar.
  5. Κόβουμε τα χοιρινά σνίτσελ σε μεγάλα κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω από το τυρί cheddar.
  6. Απλώνουμε τις τηγανητές πατάτες πάνω από τα σνίτσελ.
  7. Ρίχνουμε ακόμα λίγη μπεσαμέλ πάνω από τις πατάτες και πασπαλίζουμε με 100 γρ. μοτσαρέλα και 100γρ. παρμεζάνα.
  8. Κλείνουμε τη γέμιση με τις τορτίγιες, απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών.
  9. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα τα τυριά.
  10. Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Extra tip

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά, με αυτά της αρεσκείας σας. Και να αντικαταστήσετε τις τηγανητές πατάτες με πολύχρωμες πιπεριές.

Κι αν θες κι ένα γλυκάκι, ελαφρύ, για την χώνεψη… ιδού!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.