10 τρόποι για να γίνεις πιο στυλάτη τη νέα χρονιά

November 29, 2023


Για να διαβάζεις το youweekly.gr σίγουρα αγαπάς τη μόδα και ξέρεις από στυλ, τάσεις και πώς να δημιουργήσεις στυλάτα looks στην καθημερινότητά σου. Λίγο πριν φύγει το 2023, ωστόσο, και για να είσαι έτοιμη τη νέα χρονιά, καλά θα κάνεις να μάθεις 10 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μην κάνεις περιττές αγορές, να ψωνίζεις εξυπνότερα και φυσικά να μπορείς να εκμεταλλεύεσαι σωστά όλα τα ρούχα της ντουλάπ…



Για να διαβάζεις το youweekly.gr σίγουρα αγαπάς τη μόδα και ξέρεις από στυλ, τάσεις και πώς να δημιουργήσεις στυλάτα looks στην καθημερινότητά σου. Λίγο πριν φύγει το 2023, ωστόσο, και για να είσαι έτοιμη τη νέα χρονιά, καλά θα κάνεις να μάθεις 10 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μην κάνεις περιττές αγορές, να ψωνίζεις εξυπνότερα και φυσικά να μπορείς να εκμεταλλεύεσαι σωστά όλα τα ρούχα της ντουλάπας σου, φορώντας κομψά και στυλάτα σύνολα σε άπειρους συνδυασμούς.

Από το να κρατάμε τα παλιά ρούχα που δεν φοριούνται ποτέ μέχρι όλα αυτά τα κομμάτια που αγοράζουμε στον πανικό και που δεν θα τα βάλουμε πάνω από μάι φορά, όλες είμαστε υπεύθυνες για τον τρόπο που χειριζόμαστε την γκαρνταρόμπα μας. Οπότε διάβασε προσεκτικά τη λίστα και πάρε… μαθήματα έξτρα στυλ!

3 φορές που η Chara Ferragni φόρεσε το grandpa sweater και θέλουμε να την αντιγράψουμε

15 τρόποι… έξυπνου στυλ

Μην αγοράζεις κάτι για μία μόνο περίπτωση

Ένας γάμος, ένα πάρτι γενεθλίων, ένα ρομαντικό ραντεβού μάς κάνει αναπόφευκτα να νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε κάτι ιδιαίτερο –και επομένως κάτι νέο– για να φορέσουμε. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, όσο κι αν μας αρέσει το κομμάτι που αγοράσαμε, σπάνια θα το βάλουμε ξανά. Αντί να πάρεις, λοιπόν, κάτι συγκεκριμένο προσπάθησε να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου ευέλικτα κομμάτια. Με ένα μοδάτο αξεσουάρ, δεν θα μοιάζει ποτέ το ίδιο.

Μην κρατάς ή αγοράζεις κάτι που δεν σου κάνει

Αν ανοίξεις την ντουλάπα σου σίγουρα θα βρεις ρούχα που δεν σου κάνουν και τα κρατάς… μήπως και! Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο αγοράζεις κάτι σε μικρότερο μέγεθος ως κίνητρο για να χάσεις βάρος ή επειδή είναι σε έκπτωση. Αυτά δεν θα τα φορέσεις ποτέ και απλώς γεμίζουν την ντουλάπα σου χωρίς λόγο. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές και ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Αν δεν σου ταιριάζει, ήρθε η ώρα να το χαρίσεις.

Μην αγοράζεις κάτι επειδή απλά είναι σε προσφορά

Σίγουρα κυνηγάς τις εκπτώσεις και τις προσφορές, αφού μπορείς να αποκτήσεις κομμάτια που ονειρεύεσαι. Ωστόσο, αγόρασέ τα μόνο εάν πραγματικά τα χρειάζεσαι. Ανεξάρτητα από το πόσο φτηνό είναι κάτι, αν δεν το φορέσεις ποτέ, είναι μεγάλη σπατάλη χρημάτων.

H Μαρία Ηλιάκη μάς δίνει inspo πώς θα φορέσουμε τις φούστες του χειμώνα

Όταν αγοράζεις κάτι ξεφορτώσου κάτι άλλο

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσεις μια “ξεκάθαρη”γκαρνταρόμπα χωρίς περιττά πράγματα είναι να εφαρμόσεις την φράση one-in, one-out: Κάθε φορά που αγοράζεις κάτι καινούργιο, ξεφορτώσου κάτι παλιό. Όχι μόνο θα αναπνεύσουν… τα ράφια και οι κρεμάστρες σου σημαίνει ότι αυτό που αγοράζεις το θέλεις πολύ και σου είναι χρήσιμο στα looks σου. Γιατί δεν θα αγόραζες ποτέ κάτι αν δεν το ήθελες πολύ, γνωρίζοντας ότι μετά πρέπει να αποχωριστείς κάτι άλλο από την γκαρνταρόμπα σου.

Αντάλλαξε ρούχα με τις φίλες σου

Ένας πολύ καλός τρόπος για να έχεις μια fresh γκαρνταρόμπα είναι να ανταλλάξεις ρούχα με φίλες. Δώσε κάτι που δεν έχεις φορέσει για μήνες και πάρε αυτό που η φίλη σου έχει βαρεθεί να φοράει. Η ανταλλαγή ρούχων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείς μια in fashion γκαρνταρόμπα χωρίς να ξοδεύεις επιπλέον χρήματα.

Μην κάνεις… ανελέητο shopping

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις σκεφτεί “δεν έχω τίποτα να φορέσω” και απευθείας το ρίχνεις στο… shopping. Έτσι παίρνεις πολλά άχρηστα πράγματα που μένουν στην ντουλάπα αφόρετα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράζεις ένα ωραίο κομμάτι κάθε τόσο, από αυτά που σου λείπουν, αντί πολλά μαζί, δημιουργώντας έτσι μια πιο χρηστική γκαρνταρόμπα.

Δημιούργησε μια “στολή”

Μια από τις μεγάλες παρανοήσεις σχετικά με την κομψότητα είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να αγοράζεις κάτι παρόμοιο με αυτό που ήδη έχεις. Φυσικά, και δεν θέλεις να έχεις μια ολόκληρη ντουλάπα με 15 ζευγάρια μαύρα παπούτσια ή 10 ίδια τζιν, αλλά οι πιο κομψές γυναίκες στον κόσμο ξέρουν τι ακριβώς τους πηγαίνει και αυτό αγοράζουν σε… παραλλαγές. Γνωρίζουν το στυλ τους και δεν ξεφεύγουν από αυτό όταν επιλέγουν καινούργια ρούχα.

5 “anti-jeans” outfits για να φοράς στη δουλειά από Δευτέρα

Να ξέρεις την γκαρνταρόπμα σου μέσα-έξω!

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι υπάρχει στην ντουλάπας μας – και, για πολλές από εμάς σίγουρα θα υπάρχουν υπέροχα κομμάτια κρυμμένα που δεν τα θυμόμαστε καν – ακόμα και με ταμπελάκια!. Έτσι, πριν αγοράσεις κάτι νέο, βεβαιώσου ότι έχεις μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το ποια πράγματα έχεις στη διάθεσή σου. Εάν μειώσεις την… ακαταστασία, δεν θα αγοράζεις περιττά ρούχα και αξεσουάρ.

Κάνε συχνά-πυκνά το τεστ της κρεμάστρας

Στην αρχή κάθε σεζόν βάλε όλες τις κρεμάστρες να κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση. Κάθε φορά που φοράς ένα κομμάτι, γύρισε την κρεμάστρα από την άλλη πλευρά. Πολύ γρήγορα θα δεις τι φοράς και τι όχι. Γλιτώνεις και κόπο και χρήμα!

Μην υποτιμάς μια capsule γκαρνταρόμπα

Για να είσαι πραγματικά κομψή και στυλάτη δεν χρειάζεται τεράστιος προϋπολογισμός ή τρεις ντουλάπες με ρούχα! Αυτό που χρειάζεσαι είναι να κάνεις σωστές αγορές. Φρόντισε να έχεις δημιουργήσει μια capsule γκαρνταρόμπα με βασικά κομμάτια, που θα συνδυάζεις και μεταξύ τους αλλά και θα είναι τα key-pieces σε διάφορα και διαφορετικά looks.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.