Νέλλη Γκίνη: «Μου είπε θα σε αφήσω στα νταμάρια να σε φάνε οι λύκοι…»

November 29, 2023


Δεν είχε μόνο sεx appeal και ταλέντο, ήταν μια πρωτοπόρα showoman μιας υπέροχης εποχής, με χαρακτηριστική αισθαντική βραχνή φωνή που στο πέρασμά της ξεσήκωνε τα αντρικά βλέμματα πάνω της. Η Νέλλη Γκίνη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, η παρουσία της στη αγαπημένη σειρά του STAR “IQ160” έρχεται να ταράξει την Σμαράγδα Καρύδη με σπαρταριστά μεταξύ τους στιγμιότυπα… Η ίδια μέσα από την αποκαλυπ…



Δεν είχε μόνο sεx appeal και ταλέντο, ήταν μια πρωτοπόρα showoman μιας υπέροχης εποχής, με χαρακτηριστική αισθαντική βραχνή φωνή που στο πέρασμά της ξεσήκωνε τα αντρικά βλέμματα πάνω της. Η Νέλλη Γκίνη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, η παρουσία της στη αγαπημένη σειρά του STARIQ160” έρχεται να ταράξει την Σμαράγδα Καρύδη με σπαρταριστά μεταξύ τους στιγμιότυπα… Η ίδια μέσα από την αποκαλυπτική συνέντευξή της στο YOU ξεδιπλώνει την γεμάτη ζωή της, και μεταξύ άλλων μιλάει για τον δύσκολο δρόμο προς την κορυφή, τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τις παρενοχλήσεις, τους δυο γάμους express, και την μοναξιά. Όλα αυτά μαζί σίγουρα συνθέτουν το παζλ μιας γυναίκας που δεν έκανε το χατίρι κανενός παρά μόνον του εαυτού της.

Κουβαλώντας ένα τρελό ταμπεραμέντο λόγω της Κερκυραικής καταγωγής της, αλλά και ένα τσαγανό της πεισματάρας φύσης της κατάφερε όχι μόνο να ξεχωρίσει, αλλά και να δουλεύει ασταμάτητα ακόμα και σε δύσκολους καιρούς χωρίς να ενδίδει ή να υποχωρεί. Τι μαγικό κάνει η Νέλλη Γκίνη και τα καταφέρνει;

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Όλα όσα αποκάλυψε αποκλειστικά στο YOU η Νέλλη Γκίνη

Λάμπεις ολόκληρη με τη νέα συνεργασία σου ή μου φαίνεται;

Πραγματικά ενθουσιάστηκα όταν μου έγινε η πρόταση για το σήριαλ και διάβασα τα σενάρια, αφού είχα δει προηγουμένως και τα επεισόδια της γαλλικής παραγωγής και μου άρεσαν πολύ. Επίσης αν και δεν έχουμε ξανασυνεργαστεί εκτιμώ αφάνταστα την Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή. Υποδύομαι την μαμά της Σμαράγδας, μιας γυναίκας τόσο πολύ παρεμβατικής στην ζωή τής κόρης της, που εκείνη εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να διώξει. Η μαμά φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με την κόρη, είναι IQ… δαπέδου και μεταξύ τους υπάρχει κόντρα, αν και στην πορεία βλέπουμε ότι κάπου αυτές οι δυο γυναίκες συγκλίνουν σε κάποια σημεία.

Είσαι πολλά χρόνια μέσα στον χώρο. Όταν βλέπεις τον εαυτό σου να παίζει στις παλιές ταινίες πως σου φαίνεται;

Παλιά δεν με έβλεπα καθόλου, δεν ήθελα, ακόμα και όταν έκανα ζάππινγκ και με πετύχαινα, άλλαζα κανάλι, δεν ξέρω γιατί… Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει και με βλέπω στις παλιές ταινίες με νοσταλγία, σκέφτομαι ότι είμαι ευλογημένη που είχα στη ζωή μου τέτοιες όμορφες εμπειρίες.

Ο Κώστας Πρετεντέρης και η “Γειτονιά” ήταν από τα πρώτα – λαοφιλή για την εποχή – σήριαλ που σε έκανε γνωστή. Στην δική σου γειτονιά τότε που δεν υπήρχαν social ήσουνα η σταρ;

Το αντίθετο… Τα πρώτα χρόνια με μισούσαν για τον ρόλο μου στην “Γειτονιά” που έπαιζα την γυναίκα του Γιασού, με έβριζαν και με έλεγαν βρωμοκόριτσο. Πέρασα πάρα πολύ άσχημα. Μέχρι απειλές είχα δεχτεί από έναν ταξιτζή μια μέρα, που ενώ με πήγαινε στο στούντιο για γύρισμα μου είπε “δεν θα σε πάω στο στούντιο, αλλά στα νταμάρια στον Κορυδαλλό και θα σε αφήσω εκεί για να σε φάνε οι λύκοι”. Θυμάμαι πήγα γονυπετής στον Κώστα Πρετεντέρη και του ζήτησα να με λυπηθεί και να μου αλλάξει τον ρόλο. Μόλις έκανε το “θαύμα” του και γύρισε τον ρόλο τούμπα άλλαξε και η αντιμετώπιση του κόσμου, έγινα μια υπέροχη γυναίκα και φυσικά με αγάπησαν και οι γείτονες.

Πόσο εύκολο ήταν εκείνη την εποχή μια πολύ ωραία γυναίκα, όπως εσύ, να αποδείξει ότι πέρα από ομορφιά διαθέτει και ταλέντο;

Ποτέ μου δεν ένιωσα ωραία γυναίκα. Ναι, αισθανόμουνα γύρω μου έναν θαυμασμό, αλλά δεν αντιλαμβανόμουνα γιατί συμβαίνει, άλλωστε δεν είχα χρόνο να το σκεφτώ, ήμουνα πολύ απασχολημένη με την δουλειά μου και τόσο δοσμένη σε αυτήν που δεν προλάβαινα.

Σε φλέρταραν γνωστοί πρωταγωνιστές που εσύ δεν θέλησες ποτέ να τους εκθέσεις;

Οπωσδήποτε υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, όμως εγώ, χωρίς να είμαι επιθετική έκανα κάποιους έξυπνους ελιγμούς και τους ξεγλυστρούσα, γύριζα το παιχνίδι, με διπλωματία, ή τους έλεγα ότι ήμουνα σε άλλη σχέση και πετύχαινε πάντα, αυτή ήταν η δική μου άμυνα.

Σeξουαλική παρενόχληση που δεν ήξερες πως να αντιδράσεις δέχτηκες ποτέ;

Ναι. Μου συνέβη σε ηλικία περίπου 15 χρονών όταν με φώναξαν ως εξαιρετικό ταλέντο από ένα γραφείο για να παίξω τον ρόλο μιας ενζενί. Ο τύπος άρχισε να με κυνηγάει γύρω από το γραφείο και όταν προσπάθησα να φύγω είδα ότι είχε κλειδώσει την πόρτα. Εκείνη την στιγμή αντέδρασα δυναμικά και χωρίς δεύτερη σκέψη, τουμπάρισα το γραφείο πάνω του και έφυγα.

Γενικότερα σε συμπεριφορές αχαρακτήριστες αντιδρούσες πάντα τόσο δυναμικά;

Νέλλη Γκίνη: «Μου είπε θα σε αφήσω στα νταμάρια να σε φάνε οι λύκοι...»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Φυσικά. Πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο για να γίνω τόσο δυναμική, έπαιξε η οικογένειά μου και κυρίως ο πατέρας μου που ήταν ο μέντοράς μου και ο αφανής μου ήρωας. Με είχε προετοιμάσει από όταν ήμουνα μικρή για όλες τις συμπεριφορές και τις συνεργασίες που πιθανόν να συναντούσα οπουδήποτε στην πορεία μου.

Κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτες ή και ηθοποιούς σου έτυχαν;

Κακοποιητικές συμπεριφορές δεν μου συνέβησαν, όμως μού είχαν συμβεί άσχημες συμπεριφορές ανθρώπων που και αυτές όμως δεν τις επέτρεψα αλλά βεβαίως είχαν το τίμημά τους. Έχω φύγει από δουλειές και από παρεάκια γιατί δεν τους ήμουνα αρεστή. Την αξιοπρέπειά μου σε επαγγελματικό επίπεδο την έχω πληρώσει πολύ ακριβά. Όταν δεν εξυπηρετείς τις επιθυμίες κάποιων, είναι επόμενο να έχουν τέτοιες αντιδράσεις, να σε διαγράφουν και όταν αναφέρεται το όνομά σου να σε αποκλείουν και να σε πετάνε κανονικότατα εκτός της δουλειάς. Έχει τύχει γυναίκα συνάδελφος να μου πει “κρίμα, να είσαι τόσο καλό παιδί και καλή ηθοποιός και να σε έχουν κάποιοι black list” και όταν την ρώτησα να μου πει ποιοι δεν μου απάντησε. Ακόμα αναπάντητο έχει μείνει αυτό το ερώτημά μου!(γέλια)

Έχεις σηκώσει το τηλέφωνο να παρακαλέσεις για δουλειά;

Είναι πολύ φυσικό να έχουμε up & down στην δουλειά μας. Αν και το δικό μου τηλέφωνο ανέκαθεν χτυπούσε, μόνο μια φορά επικοινώνησα εγώ με μια πολύ γνωστή πρωταγωνίστρια και πολύ καλή μου φίλη – που δεν αναφέρω το όνομά της για ευνόητους λόγους – και ζήτησα να μεσολαβήσει για δουλειά, δυο χρόνια αφότου είχα γεννήσει τον γιο μου και επειδή αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα. Όταν μετά από καιρό την ξαναπήρα και μου είπε ότι ναι μεν με πρότεινε αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση, κατάλαβα ότι μου έλεγε ψέμματα. Ένιωσα άσχημα και απογοητεύτηκα τόσο πολύ που δεν ξανασήκωσα ποτέ ξανά το τηλέφωνο για να παρακαλέσω κανέναν.

Εκτός από ηθοποιός δούλευες και ως showoman σε νυχτερινά μαγαζιά, έζησες τις ωραίες εποχές που ο κόσμος διασκέδαζε πραγματικά. Υπάρχει κάποιος από τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκες που να μην τον θυμάσαι ευχάριστα;

Δεν ξέρω εάν εγώ είμαι πολύ καλός άνθρωπος – κάποιοι με έχουν πει και πληκτική για την καλοσύνη μου – αλλά ναι, πράγματι έζησα ωραίες εποχές, δούλεψα σε όλα τα μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά και συνεργάστηκα με όλους τους κολοσσούς της δισκογραφίας από τους οποίους δεν θυμάμαι τίποτα δυσάρεστο. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να μην ήταν ιδιαίτερα μορφωμένοι, να μην είχαν βγάλει καν το Λύκειο, όμως, πέρα από ταλαντούχοι, ήταν και αυθεντικοί, ωραίοι άνθρωποι.

Τι τρέλες έχουν κάνει οι άντρες για εσένα;

Τα έχω ζήσει όλα, μου έχουν στείλει πανέρια με λουλούδια που μέσα είχαν βάλει ένα κουτάκι με μπριγιάν και μου έκαναν πρόταση γάμου! Ποτέ δεν δέχτηκα τα ακριβά δώρα, τους ευχαριστούσα και τα επέστρεφα. Όταν δέχεσαι τέτοια δώρα πρέπει να είσαι δεκτική και σε άλλα πράγματα στην συνέχεια.

Επειδή έπαιξες και σε βιντεοκασέτες της εποχής που ορισμένοι στην συνέχεια και με τις συνθήκες που γυρίστηκαν τις χαρακτήρισαν trash. Θεωρείς ότι αυτό ήταν ένα μελανό σημείο στην καριέρα σου;

Όχι βέβαια σε καμμία περίπτωση. Οι δουλειές αυτές που έκανα με συγκεκριμένες βιντεοκασέτες θεωρώ ότι ήταν αξιοπρεπέστατες και δεν μετανιώνω καθόλου για αυτό.

Χρήματα έβγαλες από αυτή την δουλειά;

Αρκετά, όχι όμως από το θέατρο και από την τηλεόραση, αλλά από την πίστα. Επένδυσα ότι χρήματα είχα δυο φορές στο θέατρο και τα έχασα, δεν ήμουνα καλή σαν επιχειρηματίας, δεν το έχω με τα οικονομικά. Όταν έκανα την πρώτη επένδυση το 1981 στο θέατρο έχασα 2.400.000 δραχμές, σε συνεργασία για ένα διάστημα με τον Ντάνο Λυγίζο στο θέατρο “Ριάλτο”, την δεύτερη φορά ήταν το 2006 που επένδυσα και απέτυχα κάνοντας παιδικό θέατρο που αγαπούσα ιδιαίτερα. Η ιστορία άλλωστε έχει αποδείξει ότι όσοι ηθοποιοί έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με θεατρικές παραγωγές απέτυχαν παταγωδώς.

Επειδή δούλεψες αρκετά και με τον Νίκο Φώσκολο στο “Καλημέρα ζωή”, ποια είναι η γνώμη σου για την κόντρα Πολίτη – Δανδουλάκη;

Πιθανόν η αλήθεια να είναι κάπου στην μέση. Δεν ήμουνα παρούσα σε αυτά που έζησαν τότε οι δυο τους στην “Λάμψη” , εγώ ήμουνα στο “Καλημέρα Ζωή”. Όμως σε μια καθημερινή σειρά που έπαιζαν εκείνοι τότε και έπρεπε να λειτουργείς στην ανάγνωση κειμένων και στις απανωτές σκηνές σαν ρομπότ για να ανταποκριθείς στους χρόνους, ήταν σκληρά τα πράγματα και έπρεπε να αντέχεις ψυχολογικά, ειδάλλως έπρεπε να φύγεις.

Ήταν σκληρός άνθρωπος ο Νίκος Φώσκολος;

Δεν ήταν καθόλου εύκολος άνθρωπος ο Νίκος, αλλά ο λόγος του ήταν “σπαθί” και όταν συμφωνούσες μαζί του κάτι από κοινού τηρούσε όλα όσα έλεγε.

Έχεις δουλέψει γενικότερα με πρωταγωνιστές ανυπόφορους, αλλά είτε για να μην αθετήσεις τον λόγο σου είτε για βιοποριστικούς λόγους συνέχισες να συνεργάζεσαι μαζί τους;

Ναι μου έχει συμβεί, αλλά από την στιγμή που ξεκινούσα μια δουλειά δεν έφευγα ποτέ. Υπέμενα και όταν τελείωνε αποχαιρετούσα. Αρκετές συνεργασίες ήταν έτσι, όχι όπως λες με ανυπόφορους πρωταγωνιστές, με εγωιστές θα έλεγα, που μπορεί με τον τρόπο τους να έκαναν μια συνεργασία όχι και τόσο ευχάριστη.

Τον γιο σου Μάριο που ασχολείται με την ραπ μουσική τι τον συμβουλεύεις;

Με τον Μάριο συζητάμε για όλα, όμως τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει εκείνος. Δεν θα έλεγα ποτέ σε έναν νέο άνθρωπο όπως ο γιος μου να μην ακολουθήσει τα όνειρά του και τις επιθυμίες του, δεν μπορώ να του στερήσω το οξυγόνο του όταν εγώ η ίδια είχα πιέσει στην ηλικία των 12 χρόνων τον πατέρα μου, κρυφά από την μητέρα μου που ήταν τότε με τον πέλεκυ, να ξεκινήσω στο παιδικό θέατρο που ήταν το όνειρό μου. Οι μόνες δικές μου συμβουλές σε εκείνον ήταν παράλληλα με την μουσική να σπουδάσει μια τέχνη.

Έχει έρθει απογοητευμένος από αυτή την δουλειά να σου πει το παράπονό του;

Νέλλη Γκίνη: «Μου είπε θα σε αφήσω στα νταμάρια να σε φάνε οι λύκοι...»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Φυσικά πολλές φορές. Ευτυχώς που ουσιαστικά δεν ζει 100% από αυτή την δουλειά και εργάζεται παράλληλα σε μια ιδιωτική επιχείρηση.

Μια ζωή γεμάτη αν και διόλου εύκολη. Μίλησες ποτέ ανοιχτά για τις δυσκολίες;

Η ζωή μου σίγουρα δεν ήταν ένα κόκκινο χαλί στρωμένο με ροδοπέταλα. Αντιμετώπισα πολλές φορές οικονομικές δυσκολίες – και ίσως να αντιμετωπίζω – και πάλευα για αυτό, δούλευα πολλές ώρες για να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου. Δεν με ενδιέφερε όμως ποτέ να μιλάω ανοιχτά και να λέω στον κόσμο τα προβλήματά μου, είτε τα οικονομικά, είτε τα προσωπικά, να τον μαυρίζω με αυτά, έχει τα δικά του θέματα. Εγώ είμαι εδώ για να τον διασκεδάζω και να τον “προβληματίζω” θετικά μόνο όταν φύγει από μια παράσταση.

Ένα παιδί, δυο γάμοι;

Ένα παιδί, δυο γάμοι express. Με τον πρώτο μου άντρα τον Κώστα Μαυρομιχάλη, παντρευτήκαμε από έρωτα, είμασταν 2 χρόνια μαζί αλλά ο γάμος μας κράτησε 9,5 μήνες. Ο δεύτερος γάμος μου ήταν μόλις 15 ημερών, νομίζω ότι “έφαγα” ακόμα και τον Απόστολο Γκλέτσο με την ταχύτητα που χώρισα (γέλια)

Γιατί κράτησαν τόσο λίγο;

Γιατί ο πρώτος μου άντρας που ήταν επιχειρηματίας νυχτερινού μαγαζιού, σκέφτηκε λάθος και μου ζήτησε να διακόψω το θέατρο και να με περιορίσει στην οικογενειακή επιχείρηση, ο δεύτερος άντρας μου ήταν ένα δικό μου λάθος, ένα πείσμα, όπως θέλεις χαρακτήρισέ το.

Τρίτο γάμο θα έκανες;

Σε καμμία περίπτωση. Αν και προέρχομαι από μια όμορφη οικογένεια και είμαστε 5 αδέρφια, εγώ δεν ήμουνα κορίτσι για γάμο, ίσως γιατί ο γάμος θέλει χρόνο και εγώ δεν είχα λόγω της δουλειάς. Έπειτα από πολύ νωρίς πήρα την ζωή στα χέρια μου, είχα ανεξαρτησία, γνώρισα σχεδόν αμέσως την επιτυχία και είχα δικά μου χρήματα, νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να μπω σε καλούπια.

Έχεις μιλήσει για τον μεγάλο σου έρωτα με τον γιο του Γιώργου Ζαμπέτα, τον Μιχάλη που ούτε και με εκείνον ευδοκίμησε να παντρευτείτε…

Είδες; Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που ήταν ένας μεγάλος έρωτας γάμος δεν έγινε.

Μετά τον Μιχάλη Ζαμπέτα ερωτεύθηκες ποτέ ξανά με την ίδια ένταση;

Δεν νομίζω. Είχα μια σχέση το 1996 που κράτησε 2 χρόνια και ένιωσα ένα “κλικ”, αλλά δεν οδήγησε πουθενά. Μετά το τέλος της σχέσης μου αυτής τελείωσε και η σχέση μου με τον έρωτα με τον γάμο, με τους άντρες, με τα πάντα. (γέλια)

Σε φοβίζει αν γεράσεις μόνη;

Γερνάω μόνη. Έχω μάθει σε αυτό τον ρυθμό της ζωής και δεν με φοβίζει η μοναξιά, ίσως τελικά ζω και αγαπώ την μοναξιά μου καθώς φαίνεται. Δεν συστήνω κάτι τέτοιο βέβαια σε κανέναν, αλλά επειδή εμένα η ζωή μου τα έφερε έτσι, κοιτάω να περνάω καλά μαζί της.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 19/4, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.