Η Κάτια Ταραμπάνκο φωτογραφίζεται με μαγιό στο YOU: «Έκλαιγα, ήθελα να πω πράγματα και με έπνιγε το συναίσθημα αλλά…»

November 29, 2023


Ειλικρινής και αφοπλιστική πιο πολύ από κάθε άλλη φορά … Άλλωστε κάθε κουβέντα µαζί της είναι και µια αποκάλυψη. Μεταµορφώνεται για χάρη του φακού, σου µεταφέρει τη θετική της ενέργεια για τις νυν δραστηριότητές της, αφήνοντας στο παρελθόν το GNTM και το Survivor. Η Κάτια Ταραµπάνκο µιλάει στο YOU για τις αλλαγές στη ζωή της τον τελευταίο χρόνο, πετάει το γάντι για πρώην και… επόµενους ανθρώπο…



Ειλικρινής και αφοπλιστική πιο πολύ από κάθε άλλη φορά … Άλλωστε κάθε κουβέντα µαζί της είναι και µια αποκάλυψη. Μεταµορφώνεται για χάρη του φακού, σου µεταφέρει τη θετική της ενέργεια για τις νυν δραστηριότητές της, αφήνοντας στο παρελθόν το GNTM και το Survivor. Η Κάτια Ταραµπάνκο µιλάει στο YOU για τις αλλαγές στη ζωή της τον τελευταίο χρόνο, πετάει το γάντι για πρώην και… επόµενους ανθρώπους που βρέθηκαν στο πλευρό της και φλερτάρει στην ιδέα µιας καινούργιας ζωής λουσµένης µε φως.

Κοιτάζει το µέλλον µε ένα πλατύ χαµόγελο και θέλει πλέον να πατάει στα (υπέροχα) πόδια της, πιστεύοντας πραγµατικά «στην Κατερίνα», όπως λέει και συµπληρώνει: «Αν δεν δηµιουργούµε εµείς την ευτυχία µας, δεν θα µας τη χαρίσει κανένας». Πολλά πράγµατα έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που συναντηθήκαµε…

Photo: Κώστας Καπαρελιώτης/ Styling: Ilias Wia/ Make-up&Hair: Mary Ann

Η συνέντευξη της Κάτιας στο περιοδικό YOU

Η Κάτια Ταραμπάνκο αποκλειστικά στο YOU:

Ο τελευταίος χρόνος πώς πέρασε για σένα;

Ήταν πολύ έντονος και συναισθηµατικά φορτισµένος, ένας δύσκολος χρόνος. Σε αυτό το διάστηµα άλλαξα αρκετά και έβαλα πιο ξεκάθαρους στόχους στη ζωή µου. Έχω καταλήξει ότι καθετί δύσκολο µάς κάνει πιο δυνατούς αν το δούµε από τη σωστή γωνία.

Ποια ήταν η αιτία όλων αυτών των αλλαγών;

Ήταν η ανασφάλεια που υπήρχε στη ζωή µου, κουράστηκα να βασίζω την ευτυχία µου σε άλλους ανθρώπους. Αποφάσισα να την πάρω στα χέρια µου και να πατήσω στα δικά µου πόδια, γιατί αν δεν δηµιουργούµε εµείς την ευτυχία µας δεν θα µας τη χαρίσει κανένας. Κοίταξα να είµαι πρώτα εγώ ήρεµη και αυτό µε οδήγησε να κάνω σοβαρό ξεκαθάρισµα. Οι άνθρωποι στη ζωή µου πλέον είναι µετρηµένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αυτό το ξεκαθάρισµα αφορούσε µόνο στους φίλους σου ή και στα προσωπικά σου;

Πιο πολύ στις διαπροσωπικές σχέσεις, όχι τόσο στα ερωτiκά. Άνθρωποι που απλώς ήταν γνωστοί και υπήρχαν στον κύκλο µου και από ό,τι κατάλαβα έκρυβαν πολλή τοξικότητα µέσα τους. Μου απορροφούσαν την ενέργεια, πίσω από την πλάτη µου έλεγαν άλλα πράγµατα από αυτά που έλεγαν µπροστά µου. Τους αποµάκρυνα και είδα άσπρη µέρα!

Μου µίλησες πριν για ανασφάλεια, αλλά δεν µπορώ να σε φανταστώ έτσι, γιατί βλέπω µια γυναίκα µε αυτοπεποίθηση, που πατάει γερά στα πόδια της και τρίζουν τα πεζοδρόµια…

(γελάει) Τα πεζοδρόµια σίγουρα τρίζουν άµα φοράω ένα ωραίο τακούνι και υπάρχει το φλας ενός φωτογράφου! Είµαι 100% σίγουρη ότι κάνω καλά τη δουλειά µου και ακόµα καλύτερα όταν έχω την καθοδήγηση επαγγελµατιών. Από κει και πέρα, όµως, είµαι παιδί στις προσωπικές µου σχέσεις και αφήνοµαι εύκολα. Εµπιστεύτηκα κάποιους ανθρώπους, και τους ανοίχτηκα, και εκείνοι µου δηµιουργούσαν ανασφάλεια.

Δηλαδή πλέον φοβάσαι να ερωτευτείς ξανά και να ανοιχτείς σε κάποιον άνθρωπο;

Ξεκάθαρα ναι. Στην κοινωνία που ζούµε υπάρχει πολλή… ανθρωποφαγία, οπότε έχω κλειστεί αρκετά και φιλτράρω τον οποιονδήποτε. Παρόλα αυτά πάντα δείχνω καλή διάθεση όταν γνωρίζω κάποιον, γιατί καταλαβαίνω ότι ο καθένας έχει τις άµυνές του. Αν δω ότι υπάρχει θετικό vibe είµαι ανοιχτή, αλλιώς κλείνοµαι ξανά στο καβούκι µου!

Ποια συµβουλή θα έδινες σε νέες κοπέλες που δηλώνουν συµµετοχή τώρα στο GNTM ή στο Survivor, εκποµπές που χαρίζουν µεγάλη δηµοσιότητα;

Η Κάτια Ταραμπάνκο αποκλειστικά στο YOU:

Η συµβουλή µου είναι να κρατούν µικρό καλάθι, να προστατεύουν την ψυχολογία τους, να είναι ο εαυτός τους µπροστά και πίσω από τις κάµερες, γιατί ο κόσµος είναι αδυσώπητος, και να µην ξεχνάνε ποτέ από πού ξεκίνησαν.

Αυτήν τη συµβουλή θα έδινες και στον εαυτό σου;

Με ντουντούκα! (γέλια) Βλέπουµε πολλά παιδιά που βγαίνουν από αυτές τις εκποµπές και νοµίζουν ότι έχουν πιάσει… τον ταύρο από τα κέρατα. Έχω γνωρίσει κοπέλα που µετά από αυτό έπαθε 4 µήνες κατάθλιψη, έχασε τη δουλειά της και κλείστηκε στο σπίτι. Θέλει κυνήγι για να βρεις δουλειά, να δείξεις τον χαρακτήρα και την εργατικότητά σου. Μπορεί να σου χαρίζουν αναγνωρισιµότητα, αλλά δεν σου στρώνουν το κόκκινο χαλί!

Καβάλησες ποτέ το καλάµι;

Ποτέ, και πιστεύω ότι αν είχα αυτή την ηλίθια λογική, αυτήν τη στιγµή θα ήµουν στο σπίτι µου. Ο πατέρας µου έλεγε µια πολύ ωραία ατάκα: «Κόρη µου είσαι όµορφη, αλλά υπάρχουν πιο όµορφες». Πολλές φορές αναρωτιόµουν γιατί µου το λέει αυτό, αλλά µετά κατάλαβα ότι µε µεγάλωνε µε τη νοοτροπία ότι η εξωτερική εµφάνιση πάει κι έρχεται, γι’ αυτό πρέπει να είσαι όµορφος και εσωτερικά.

Δυσκολεύτηκες όταν βγήκες από το GNTM και ξαφνικά σε αναγνώριζε ο κόσµος παντού;

Η αλήθεια είναι ότι σ’ εµένα ήρθε σταδιακά η αναγνωρισιµότητα, γιατί από µικρή έκανα διαφηµιστικά στην τηλεόραση, οπότε άρχισαν να µε αναγνωρίζουν στη γειτονιά. Υπό άλλες συνθήκες µπορεί να είχα καβαλήσει ένα καλάµι ως τον Θεό! Μετά το GNTM έπαθα ένα τεράστιο σοκ, κλειδώθηκα, γιατί υπήρχαν πολλά αρνητικά σχόλια και µίσος. Απορούσα πώς γίνεται ένας άνθρωπος να βγάζει τόση κακία απέναντι σε κάποιον που δεν τον ξέρει προσωπικά. Είχε δηµιουργηθεί µια εικόνα που δεν ήταν αντιπροσωπευτική – και αυτό φάνηκε στο Survivor. Ενώ ήµουν ο ίδιος άνθρωπος, τις δύο φορές που άνοιξα το κινητό, αφότου βγήκα από το GNTM και από το Survivor, τα µηνύµατα που έλαβα ήταν η µέρα µε τη νύχτα…

Χρειάστηκες τη βοήθεια ειδικού για να το διαχειριστείς όλο αυτό;

Μετά το GNTM ήµουν χαµένη, ήταν τεράστια η ροή των πληροφοριών, δεν υπήρχε φίλτρο και καθοδήγηση, απλώς το χάος. Η ειδικός στη ζωή µου ήρθε µετά από 3-4 χρόνια, όπου πιάσαµε κάθε σκέλος. Θυµάµαι ότι µίλαγα πολύ, έκλαιγα, ήθελα να πω πράγµατα και µε έπνιγε το συναίσθηµα, αλλά σιγά-σιγά µε τη συζήτηση µπόρεσε κι εκείνη να µε καθοδηγήσει. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Τι σε έπνιγε εκείνη την περίοδο, που δεν µπορούσες να πεις;

Το παράπονο, γιατί να µε µισεί ο κόσµος; Έβλεπα τους γονείς µου να διαβάζουν τα σχόλια και ο πατέρας µου αγχωνόταν που έβγαινα από το σπίτι µου. Πήγα να κάνω καλό στη δουλειά µου και αντίκρισα δύο ανθρώπους, που µε µεγάλωσαν, να µε κοιτάνε µε τρόµο στα µάτια. Ήταν λίγο βαρύ.

Όλα αυτά που µου περιγράφεις, ήταν ένας λόγος για να µη δεχτείς την πρόταση του Survivor All Star;

Όχι, είχαµε κάνει συζητήσεις, απλώς επειδή τα συµβόλαιά µου µε ήθελαν στην Ελλάδα αποφάσισα να µην πάω στο Survivor µετά από δύο χρονιές.

Πάντως τα ποσά φέτος ήταν πολύ υψηλά, αυτό δεν ήταν δέλεαρ;

Τα χρήµατα στη ζωή µου δεν είναι οδηγός. Σίγουρα βοηθούν, όµως υπάρχουν προτεραιότητες όπως η υγεία. Συνεπώς τα 5.000€ δεν µου λένε τίποτα αν είναι να πεθάνει το σώµα µου στον Άγιο Δοµίνικο παίζοντας απέναντι σε όλα αυτά τα «αστέρια» που πήγανε.

Όταν το έβλεπες στην τηλεόραση ένιωθες δικαιωµένη που δεν πήγες;

Η Κάτια Ταραμπάνκο αποκλειστικά στο YOU:

Επειδή είδα λίγο το Survivor, πιστεύω ότι δεν θα άντεχα, θα µε είχαν κάνει «πατίνι» από τα συναισθηµατικά σκαµπανεβάσµατα, τους τσακωµούς και τις ίντριγκες. Έχω πολύ δυνατή ψυχολογία, αλλά για ποιο λόγο να χαλάσω την ενέργειά µου για να προστατευτώ από ορισµένους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το κοµµάτι τους; Να είναι καλά ο Άγιος Δοµίνικος, µου λείπουν τα αγωνίσµατα, αλλά προτιµώ να βάφοµαι µε τα καλλυντικά µου και να τρώω τα µακαρονάκια µου! (γελάει)

Τι γεµίζει τη ζωή σου πλέον;

Ένα ωραίο πρωινό ξύπνηµα, δίπλα στις δύο γάτες µου, µε γεµίζει πολύ η δουλειά µου και οι άνθρωποι που έχω επιλέξει να είναι δίπλα µου, οι βόλτες που κάνω µε την κολλητή µου τα βράδια στην παραλιακή, ένα ωραίο roadtrip ή ένα ταξίδι µε τους γονείς µου. Με όλα αυτά δεν γεµίζω απλά, υπερχειλίζω από ενέργεια. Έχω διαµορφώσει έτσι την καθηµερινότητά µου τον τελευταίο χρόνο, ώστε κάθε µέρα που ξαπλώνω να σκέφτοµαι: «Αυτή ήταν µια ωραία µέρα».

Δεν ανέφερες κάποιον σύντροφο. Αυτό έχει βγει από το κάδρο;

Δεν έχω κατεβάσει ρολά, έχω πολλά συναισθήµατα, αγάπη και έρωτα να δώσω. Απλώς αυτός που θα τα λάβει, θα περάσει από σαράντα κύµατα. (γέλια) Όπως κι εγώ θέλω να περάσω από τεστ, ώστε άµα δεν ταιριάζουµε, να µη χάνουµε τον χρόνο µας. Δεν θέλω κάποιος να µένει µαζί µου επειδή κάποια στιγµή µπορεί να αλλάξω και να σταµατήσω τη δουλειά. Ο ιδανικός σύντροφος για µένα είναι αυτός που κατανοεί, σέβεται και µπορούµε να εξελισσόµαστε µαζί.

Πέρασαν άνθρωποι από τη ζωή σου που δεν µπορούσαν να καταλάβουν το πρόγραµµά σου;

Πολλές σχέσεις µου τον πρώτο καιρό έδειχναν να είναι µια χαρά µε τα γυρίσµατά µου, τις φωτογραφίσεις µου και τις εξόδους µε τις φίλες µου. Πρόσφατα συζητούσα µε την κολλητή µου για µια σχέση µου και µου έλεγε: «Θυµάσαι ότι βγαίναµε, αυτός σε έπαιρνε τηλέφωνο και έτρεχες να γυρίσεις σπίτι;». Αυτό το έχω διαγράψει από το µυαλό µου, γιατί δεν µπορώ να καταλάβω πώς το είχα δεχτεί.

Αν σου έφερναν µπροστά σου όλους τους πρώην σου να ζητάνε συγχώρεση, θα επέστρεφες σε κάποιον;

Μάλλον θα έφευγα. (γέλια) Κοίτα, τους αγαπώ τους πρώην µου και µε µερικούς έχουµε πολύ καλή σχέση – όλως περιέργως αφότου χωρίσαµε. Αλλά πιστεύω ότι για κάποιο λόγο ολοκληρώθηκε ο κύκλος µας και δεν είµαι άνθρωπος που γυρίζει πίσω. Ήµουν πάντα ξεκάθαρη στις σχέσεις µου και αυτοί από την πλευρά τους.

Πρόσφατα, βέβαια, όταν σε ρώτησαν για την εκποµπή που συµµετείχε ο Γιώργος Λάγιος, εσύ έκανες ότι δεν θυµάσαι ποιος ήταν…

Η Κάτια Ταραμπάνκο αποκλειστικά στο YOU:

Είχε πολύ κόσµο και βαβούρα εκείνη την ώρα, δεν άκουσα καλά την ερώτηση. Το θυµήθηκα στα επόµενα δευτερόλεπτα, αλλά δεν έπεσε κάτω, είχαµε απαντήσεις µε µπρόκολα… Γενικά λατρεύω τα λαχανικά. Αν παίζουν ή όχι ρόλο στην µνήµη δεν µε αφορά. Η επιλεκτική µνήµη είναι το ατού µου!

Αυτή την περίοδο σε φλερτάρει κάποιος;

Από φλερτ, δόξα τω Θεώ, καλά πάµε. (γελάει) Παίρνω ωραία µηνύµατα και είµαι… καλά. Άµα τύχει κάτι ωραίο στον δρόµο µου, µε µεγάλη χαρά να το αγκαλιάσω.

Η δηµιουργία οικογένειας είναι στα σχέδιά σου;

Έχω σκεφτεί και ονόµατα, που λέει ο λόγος. (γέλια) Η οικογένεια είναι κάτι που θαυµάζω και αγαπώ, θα ήθελα οι γονείς µου να γίνουν παππούδες, να λέω τη µαµά µου «γιαγιά» και να µε κυνηγάει! Έχω σκεφτεί πολλά ειδυλλιακά πράγµατα, αλλά πριν απ’ όλα αυτά θέλω να πατάω γερά στα πόδια µου και να ξέρω ότι άµα στραβώσει ο γάµος, τα παιδιά δεν θα υποστούν ποτέ δικηγόρους και ένα τοξικό περιβάλλον.

Όλες αυτές οι ανησυχίες που περιγράφεις, είναι κάπου ριζωµένες;

Πουθενά, ίσα-ίσα θεωρώ ότι η οικογένειά µου είναι τοπ, έχουµε πολύ ωραία σχέση µε τους γονείς µου και εκείνοι µεταξύ τους. Απλώς είναι η ανασφάλεια που επικρατεί γενικά στην κοινωνία – και την βλέπω παντού γύρω µου.

Δηλαδή όταν ακούς για υποθέσεις γυναικοκτονιών, όπως πρόσφατα στην Κω, πώς νιώθεις;

Το πρόβληµα για µένα είναι ότι πια το ακούµε λες και είναι κάτι συνηθισµένο. Δεν το χωράει ο νους µου, ίσως αυτός είναι και ένας λόγος που δεν βλέπω ειδήσεις. Δεν µπορώ, µου δηµιουργεί φόβο ένας τίτλος που µιλάει για γυναικοκτονία, δολοφονία, βιασµό ή οτιδήποτε.

Σκοπεύεις κάποια στιγµή να επιστρέψεις µόνιµα στην υποκριτική;

Δεν έφυγα ποτέ από την υποκριτική, είναι κάτι που αγαπώ και κυνηγάω. Από εκεί ξεκίνησα, η πρώτη παράσταση που έπαιξα ήταν στο Δηµοτικό, σε ηλικία 11-12 ετών έκανα µια µικρή εµφάνιση σε ένα σίριαλ και µετέπειτα έπαιξα στη σειρά του ΑΝΤ1, την «Επιστροφή». Απλά επειδή είχα επενδύσει πολλά στο µόντελινγκ, έλεγα πως ό,τι κάνω τώρα είναι για να βγάζω τα προς το ζην και να σπουδάσω υποκριτική.

Σου φαίνεται σωστό που ορισµένα κάστινγκ ζητάνε πλέον αριθµό followers µαζί µε το βιογραφικό;

Πρώτη φορά το ακούω αυτό, δεν µπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η υποκριτική να συνδέεται µε τους followers στο Instagram, εκτός εάν θέλεις να κάνεις promo. Αντικειµενικά, αν κάποιος ηθοποιός µπορεί να σου απογειώσει µια σκηνή, θα το µάθει ο κόσµος όσους followers και να έχει.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για την επόµενη χρονιά;

Η Κάτια Ταραμπάνκο αποκλειστικά στο YOU:

Κατ’ αρχάς θέλω να απογειωθούν τα καλλυντικά µου, να αποκτήσουν µεγαλύτερη γκάµα και περισσότερα χρώµατα. Από τα… µακαρόνια µου δεν έχω να ζητήσω κάτι παραπάνω, όλα πάνε καλά. Ιδανικά θα ήθελα να συµµετέχω σε µια πολύ ωραία σειρά ή πιστεύω ότι θα µπορούσα να σταθώ πολύ όµορφα στην οµάδα κάποιας πρωινής εκποµπής και να έχω µια µικρή στήλη.

Έχεις πρόταση από κάποια σειρά;

Είµαστε σε συζητήσεις για µια ταινία και έχω ήδη κάνει γυρίσµατα για µια σειρά µε καστ από αναγνωρισµένους ηθοποιούς, που θα προβληθεί από τον Σεπτέµβριο και εύχοµαι να πάει καλά.

Δική σου εκποµπή θα ξανάκανες;

Με µεγάλη µου χαρά. Το ιδανικό για µένα θα ήταν µια ταξιδιωτική εκποµπή, µε φαγητό και µόδα. Το κατοχυρώνω εδώ, όποιος το διαβάσει να ξέρει ότι είναι δική µου ιδέα. (γέλια)

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 12/7, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.