Οι περισσότεροι αγαπάμε τη γιορτή των Χριστουγέννων, όχι μόνο για το στολισμό και τις ταινίες, αλλά και επειδή έχει τα πιο ωραία γλυκίσματα εκείνη την περίοδο. Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είναι τα πιο δημοφιλή από αυτά. Όμως, πολλοί δεν αγαπάμε τα πρώτα, λόγω του αμύγδαλου και για αυτό η Αργυρώ Μπαρμαρίγου μας βρήκε την απόλυτη συνταγή. Δείτε επίσης: Για τις σκληρά εργαζόμενες της παρέας: …
Οι περισσότεροι αγαπάμε τη γιορτή των Χριστουγέννων, όχι μόνο για το στολισμό και τις ταινίες, αλλά και επειδή έχει τα πιο ωραία γλυκίσματα εκείνη την περίοδο. Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είναι τα πιο δημοφιλή από αυτά. Όμως, πολλοί δεν αγαπάμε τα πρώτα, λόγω του αμύγδαλου και για αυτό η Αργυρώ Μπαρμαρίγου μας βρήκε την απόλυτη συνταγή.
Οι απίστευτοι κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 600 γρ. βούτυρο
- 900 γρ. αλεύρι
- 1/3 φλ. κονιάκ
- 2 κρόκοι αυγών
- Για το πασπάλισμα: Άχνη ζάχαρη
Δείτε επίσης: Για τις σκληρά εργαζόμενες της παρέας: Η πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή μηλόπιτας – Έτοιμη σε 15 λεπτά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος στο κάδο του μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 με 8 λεπτά.
- Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέσα στο κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ.
- Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτενια και μαλακή.
- Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Τους αραδιάζουμε σε ταψί.
- Τους ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.
- Όπως τους βγάζουμε από το φούρνο καuτούς με απαλές κινήσεις γιατί σπάνε.
- Αχνίζουμε ζεστούς με την ζάχαρη άχνη, για να κολλήσει πάνω τους.
- Και είναι έτοιμοι για να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.