Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι: 4 απλά βήματα για να πετύχετε υπέροχα μαγειρεμένο στήθος

November 29, 2022


Ένα από τα πιο δύσκολα κρέατα στο ψήσιμο, όμως έαν ξέρετε να το μαγειρεύετε με τα σωστά μπαχάρια, τα μυρωδικά και τις κατάλληλες τεχνικές ψησίματος, μπορεί να γίνει υπέροχο και ζουμερό.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μαγειρεμένο κοτόπουλο: Όλη η αλήθεια για το πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείοΤο κρέας του χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική. Κυρίως επιλέγουμε το στήθος κοτόπουλου, γιατί μπορεί να χ…


Ένα από τα πιο δύσκολα κρέατα στο ψήσιμο, όμως έαν ξέρετε να το μαγειρεύετε με τα σωστά μπαχάρια, τα μυρωδικά και τις κατάλληλες τεχνικές ψησίματος, μπορεί να γίνει υπέροχο και ζουμερό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μαγειρεμένο κοτόπουλο: Όλη η αλήθεια για το πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο

Το κρέας του χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική. Κυρίως επιλέγουμε το στήθος κοτόπουλου, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ελαφριές συνταγές για σαλάτες, σε γέμιση για πίτες, αλλά και σε πιο χορταστικές και βαριές συνταγές. Όμως, αν δεν ξέρεις πώς να του φερθείς, μπορεί να καταλήξεις με ένα στεγνό και άνοστο κομμάτι κρέας.

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι: 4 απλά βήματα για να πετύχετε υπέροχα μαγειρεμένο στήθος

Μη φοβού. Σου βρήκα το μυστικό για να πετυχαίνεις ΠΑΝΤΑ ζουμερό και λαχταριστό στήθος κοτόπουλου. Αν θέλεις λοιπόν να ετοιμάσεις κρέας για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου ή την μακαρονάδα σου αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής:

  • Αρχικά χτύπα το στήθος με ένα βάζο ή με το ειδικό εργαλείο που μαλακώνει τα κρέατα ώστε να αποκτήσει το ίδιο πάχος το κομμάτι κρέατος που έχεις.
  • Αλατοπιπέρωσε και από τις δύο μεριές.
  • Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο. Στο 1 λεπτό γύρισέ το και μετά σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι. Χαμήλωσε τη φωτιά στο 2 (αν θεωρήσουμε ότι το μέτριο είναι το 4 και το μαξ το 8 στο μάτι της κουζίνας σου). Άφησε το κρέας έτσι για 10 λεπτά ΧΩΡΙΣ να σηκώσεις το καπάκι.
  • Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά σβήσε τη φωτιά. Άφησε για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο το τηγάνι. Δεν πρέπει να είναι ροζ στη μέση- σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το βάλεις για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, σκεπασμένο σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

Αυτό που συμβαίνει όταν ετοιμάζεις έτσι το στήθος κοτόπουλο, είναι ότι βράζει σωστά και στο δικό του ζουμί. Έτσι, κρατάει όλη του τη νοστιμιά και γεύση. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις όποιο άλλο μυρωδικό/ μπαχαρικό θέλεις πριν το βάλεις στο τηγάνι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτή την τεχνική θα αλλάξεις γνώμη για το στήθος κοτόπουλο και θα το φτιάχνεις πιο συχνά!

«Κόκκινος» κίνδυνος – Τα σημάδια που κάνουν «μπαμ» ότι το κοτόπουλο είναι για πέταμα

Αν έχετε δει ποτέ φιλέτο κοτόπουλου με αυτή την εμφάνιση και το αγοράσατε κάνατε σίγουρα ένα μεγάλο λάθος. Γιατί δεν πρέπει να το ξαναπάρετε;

Το φιλέτο κοτόπουλο θεωρείται μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης για όσους προσέχουν την διατροφή τους ή θέλουν να χάσουν μερικά κιλά. Μόνο που τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση ύψους στα ποσοστά λίπους των πουλερικών, η οποία στις ΗΠΑ φτάνει αγγίζει το 224%.

Η Οργάνωση «Compassion in World Farming» για την βελτίωση των συνθηκών και πρακτικών στις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγεί πότε ένα φιλέτο κοτόπουλο έχει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους από αυτή που θα έπρεπε. Το μυστικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται στις λευκές ραβδώσεις που εμφανίζονται πολλές φορές παράλληλα με τους μύες του κρέατος, και μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τι σημαίνουν. Όσο πιο μεγάλες και ορατές είναι, τόσο χειρότερη είναι η ποιότητα του κοτόπουλου, καθώς το ποσοστό πρωτεΐνης μειώνεται σημαντικά.

Κοτόπουλο στο ταψί με ντομάτες, πιπεριές και πλιγούρι – Το μυστικό κρύβεται σε μία κουταλιά από αυτό το υλικό

Κοτόπουλο με ντομάτα, πιπεριές και πλιγούρι στον φούρνο; Μύρισε φθινόπωρο με αυτό το πιάτο και τώρα που μπήκαμε για τα καλά σε αυτή την εποχή δεν έχετε από το να φτιάξετε αυτή την απολαυστική συνταγή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για να φτιάξετε το πιο μαλακό και ζουμερό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει.

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 φλ. νερό
  • 2 φλ. πλιγούρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε καuτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  • Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί για να μη στεγνώσει.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.