Ο αγαπημένος μας σεφ, Γιώργος Τσούλης, σήμερα μας προτείνει και μας δείχνει βήμα βήμα πως θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι ζουμερά μηλοπιτάκια! Η συνταγή είναι πραγματικά easy peasy και αξίζει να την δοκιμάσετε!Giorgostsoulis.comΚι αν θέλετε κάτι επίσης εύκολο αλλά αλμυρό, δείτε εδώ τι σας προτείνει ο Γιώργος!
Ο αγαπημένος μας σεφ, Γιώργος Τσούλης, σήμερα μας προτείνει και μας δείχνει βήμα βήμα πως θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι ζουμερά μηλοπιτάκια! Η συνταγή είναι πραγματικά easy peasy και αξίζει να την δοκιμάσετε!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μηλοπιτάκια
- 3-4 κόκκινα μήλα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με νερό
Για το σερβίρισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο 200°C στον αέρα.
- Παίρνουμε τα κομμένα μήλα και με ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 2-3εκ. δημιουργούμε μία τρύπα στο κέντρο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας με τη μικρή πλευρά προς εμάς, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε σε κάθετες λωρίδες πάχου
- Παίρνουμε μια-μια τις λωρίδες σφολιάτας τις περνάμε από την τρύπα που κάναμε στα μήλα και τις τυλίγουμε γύρω από αυτά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τις λωρίδες από τις σφολιάτες με τον κρόκο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Κι αν θέλετε κάτι επίσης εύκολο αλλά αλμυρό, δείτε εδώ τι σας προτείνει ο Γιώργος!