Μαμαδίστικη κοτόσουπα με μπόλικο αυγολέμονο – Η καλύτερη κυριακάτικη συνταγή εν μέσω κακοκαιρίας

November 28, 2023


Την στιγμή που η κακοκαιρία Bettina “χτυπά” την Ελλάδα με θερμοκρασίες στο 0 σε πολλές περιοχές, αυτή η συνταγή θα σας ζεστάνει! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε την απόλυτη κοτόσουπα με μπόλικο αυγολέμονο.Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο κι εύκολο φαγητό, που θα λατρέψετε – Μακαρόνια στο φούρνο


Την στιγμή που η κακοκαιρία Bettina “χτυπά” την Ελλάδα με θερμοκρασίες στο 0 σε πολλές περιοχές, αυτή η συνταγή θα σας ζεστάνει! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε την απόλυτη κοτόσουπα με μπόλικο αυγολέμονο.

Πως να φτιάξεις την κοτόσουπα της Αργυρώς

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.700 γραμ.
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 φλ. ζυμαρικά μικρά
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο κι εύκολο φαγητό, που θα λατρέψετε – Μακαρόνια στο φούρνο

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο

  • Το βάζουμε πρώτα σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά.
  • Σκεπάζουμε με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.

Η σούπα

  • Την σουρώνουμε. Αφαιρούμε τα λαχανικά.
  • Την βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό ή ρύζι.
  • Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός.
  • Περιμένουμε λίγα λεπτά.

Το αυγολέμονο

  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε-συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι.
  • Παίρνουμε λίγο ζωμό, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε, για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μίγμα με σύρμα.

Το δέσιμο

  • Περιχύνουμε τη σούπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.
  • Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά.
  • Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπολ λίγο κοτόπουλο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.