Για τις σκληρά εργαζόμενες της παρέας: Η πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή μηλόπιτας – Έτοιμη σε 15 λεπτά

November 28, 2023


Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που φεύγει νωρίς το πρωί από το σπίτι και γυρνά αργά το βράδυ κομμάτια, μετά από δουλειά – γuμναστήριο – ψώνια κι εξωτερικές δουλειές, πεινασμένη αλλά ταυτόχρονα κουρασμένη και με 0 όρεξη, έχουμε να σου προτείνουμε μια γλυκιά συνταγή που θα σου αρέσει πολύ: Ατομικές, γρήγορες κι εύκολες μηλόπιτες, με την καθοδήγηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!Δεν θέλει κό…


Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που φεύγει νωρίς το πρωί από το σπίτι και γυρνά αργά το βράδυ κομμάτια, μετά από δουλειά – γuμναστήριο – ψώνια κι εξωτερικές δουλειές, πεινασμένη αλλά ταυτόχρονα κουρασμένη και με 0 όρεξη, έχουμε να σου προτείνουμε μια γλυκιά συνταγή που θα σου αρέσει πολύ: Ατομικές, γρήγορες κι εύκολες μηλόπιτες, με την καθοδήγηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Τα υλικά είναι μόνο 8 και σίγουρα τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου, ενώ ο χρόνος προετοιμασίας είναι ούτε 15 λεπτά! Thank me later…

Τι θα χρειαστείς για την ατομική μηλόπιτα

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 μέτρια μήλα
  • 1/2 πακέτο (125 γραμ.) μπισκότα digestive
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Για τις ατομικές μηλόπιτες, καθαρίζουμε πρώτα τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με την κανέλα.
  2. Θα χρειαστούμε 4 φορμάκια μιας χρήσεως ή 4 ramekin (πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το μέλι, την κρέμα και το αλάτι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 3-4΄ ακόμη, να σχηματίσουν χοντρές φουσκάλες.
  3. Ισομοιράζουμε τη μισή γέμιση-σος στα 4 φορμάκια και στη συνέχεια, με τη μισή ποσότητα μήλου, κάνουμε από μία στρώση φρούτου σε κάθε ένα. Συνεχίζουμε με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα κι επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μήλα, 1 στρώση σε κάθε φορμάκι. Τελειώνουμε με μία στρώση από μπισκότα και περιχύνουμε κάθε φορμάκι με τη σος που έχει μείνει.
  4. Βάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια και αναποδογυρίζουμε. Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Κι αν ψάχνεις για μια επίσης γρήγορη αλλά αλμυρή συνταγή, ρίξε μια ματιά εδώ!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.