Δε θα πάει ποτέ ξανά χαμένος: 4 πανεύκολες συνταγές για εκμεταλλευτείτε σωστά τον κιμά που ξέμεινε από τα μακαρόνια

November 25, 2022


Τα μακαρόνια με κιμά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο απολαυστικά και εύκολα φαγητά του κόσμου. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να έχετε ένα λαχταριστό πιάτο με ένα από τα πιο γευστικά φαγητά του κόσμου. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για το πιο light παστίτσιο που φάγατε ποτέ.Ωστόσο, υπάρχει κι ένα κακό, αφού όταν τα μαγειρεύετε, ίσως μερικές φορές να σας περισσεύει αρκετός κιμάς τον οποίο δεν ξέρε…


Τα μακαρόνια με κιμά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο απολαυστικά και εύκολα φαγητά του κόσμου. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να έχετε ένα λαχταριστό πιάτο με ένα από τα πιο γευστικά φαγητά του κόσμου. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για το πιο light παστίτσιο που φάγατε ποτέ.

Ωστόσο, υπάρχει κι ένα κακό, αφού όταν τα μαγειρεύετε, ίσως μερικές φορές να σας περισσεύει αρκετός κιμάς τον οποίο δεν ξέρετε τι να τον κάνετε. Οι λύσεις μέχρι τώρα είναι να του καταψύξετε για μια άλλη φορά και στη χειρότερη να τον αφήσετε εκεί μέχρι να χαλάσει και, τελικά, τον πετάτε.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τέσσερις φανταστικές ιδέες για να τον αξιοποιήσετε άμεσα και να μην πάει χαμένος.

  • Ψητές πατάτες στο φούρνο

Μέσα σε ένα αλουμινόμχαρτο βάλτε μια πατάτα και ψήστε τη με τη φλούδα. Όταν είναι έτοιμη, ανοίξτε την στα δύο, αφαιρέστε μέρος του εσωτερικού της ψίχας και συμπληρώστε με κιμά, μυρωδικά και τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήστε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

  • Κιμαδοπιτάκια

Απλώς παίρνετε ένα φύλλο της επιλογής σας, το χωρίζετε σε τετράγωνα και τα γεμίζετε με κιμά.

Μπορείτε να προσθέσετε έξτρα καλαμπόκι ή άλλα βραστά λαχανικά. Αφού τα τυλίξετε, απλώνετε στην επιφάνεια τους αυγό με γάλα και τα ψήνετε για μισή ώρα.

Συνταγη με κιμα

  • Πίτσα με κιμά

Έτσι όπως φτιάχνετε την πίτσα, (είτε με δική σας ζύμη, είτε με ζύμη του εμπορίου), απλώνετε πάνω σε αυτή σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά, τυρί, μανιτάρια και, φυσικά, κιμά! Ψήστε την στον προβλεπόμενο χρόνο.

  • Τορτίγιες με κιμά

Φρυγανίζετε τις τορτίγιες στην τοστιέρα ή στο τηγάνι. Τις γεμίζετε με τριμμένο τυρί, κιμά και υλικά της επιλογής σας (π.χ. καλαμπόκι, φασόλια, πιπεριές, τριμμένο καρότο-αν θέλετε να φτιάξετε τη μεξικάνικη εκδοχή ή αλλιώς τα τάκος) και τις ψήνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με γιαούρτι.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.