Δύο σταγόνες από αυτό το φυσικό φάρμακο και το 97% της ακοής σας θα επανέλθει! Ακόμη και ηλικιωμένοι άνθρωποι 80-90 ετών έχουν ενθουσιαστεί!

October 29, 2019


Όπως μας εξηγούν οι γιατροί, τα προβλήματα ακοής προκύπτουν κυρίως σε προχωρημένη ηλικία.
Καθαρισμός αυτιών: Το λάθος που μπορεί να σου στερήσει την ακοή σου!
Ωστόσο, σήμερα όλο και πιο πολλοί άνθρω…


Όπως μας εξηγούν οι γιατροί, τα προβλήματα ακοής προκύπτουν κυρίως σε προχωρημένη ηλικία.

Καθαρισμός αυτιών: Το λάθος που μπορεί να σου στερήσει την ακοή σου!

Ωστόσο, σήμερα όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν συναφή θέματα, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη φυλή.

Η απώλεια της ακοής ουσιαστικά παρεμποδίζει την ικανότητα κάποιου να λειτουργήσει κανονικά και να ολοκληρώσει τις καθημερινές του εργασίες. Η ζωή του μπορεί δυστυχώς να περιπλακεί σε πολύ υψηλό βαθμό και να μπει πολλές φορές σε κίνδυνο.

Στην αγορά υπάρχουν διάφορες θεραπείες και φάρμακα, αλλά σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή για αποτελεσματική φυσική θεραπεία, η οποία θα ανακτήσει σημαντικά την ικανότητα ακοής σας και σταδιακά θα μειώσει τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν.

Αυτή η θεραπεία έχει αποδειχθεί ότι είναι δραστική και παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμη και σε ανθρώπους που είναι 80 και 90 ετών.

akoh

Για την προετοιμασία αυτής της αξιόλογης φυσικής επιλογής, θα χρειαστείτε υλικά που πιθανώς έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Το σκόρδο θεωρείται ως μία από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη. Εκτός από τη μαγειρική, το σκόρδο χρησιμοποιείται ως φάρμακο σε διάφορες ασθένειες, λόγω των ισχυρών θεραπευτικών του ιδιοτήτων.

Να πώς θα το χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε την ακοή σας

3 Σκελίδες Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Βαμβάκι ή Γάζα
Σταγονόμετρο
Προετοιμασία:

Ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τις σκελίδες σκόρδου και πλένοντάς τις καλά.
Στη συνέχεια, τις πιέζουμε σταθερά για βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό.
Το επόμενο βήμα είναι να αναμείξουμε το χυμό του σκόρδου με το ελαιόλαδο και να βάλουμε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι με σταγονόμετρο.

akoh

Ρίχνετε 3-4 σταγόνες σε κάθε αυτί. Έπειτα θα κλείσετε τα αυτιά σας με βαμβάκι ή γάζα. Καλό είναι να ξαπλώσετε για λίγη ώρα, προκειμένου το λάδι να διεισδύσει βαθιά μέσα στα αυτιά.

Θα νιώσετε τα αποτελέσματα πολύ σύντομα, και σας εγγυόμαστε ότι θα εκπλαγείτε.

Κι όμως αυτές οι καθημερινές συνήθειες βλάπτουν την ακοή μας!

Το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού κάθε ηλικίας ταλαιπωρείται από προβλήματα ακοής.

Ο αριθμός των βαρήκοων παγκοσμίως ανέρχεται σε 643 εκατομμύρια, ενώ στην Ευρώπη φθάνει τα 84 εκατομμύρια. Το 60-70% των βαρήκοων θα χρειαστούν ακουστικά, ή κοχλιακά εμφυτεύματα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής, που έχει οριστεί η 3η Μαρτίου, από τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας, η Α΄ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΠΘ, διοργανώνει ημερίδα το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Μαρτίου (18.00-21.00) στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ( αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης), με τίτλο “Κοινωνική Προσέγγιση της Βαρηκοΐας”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βαρηκοΐα δημιουργεί πολλά επικοινωνιακά προβλήματα, κοινωνική απομόνωση οικογενειακή και εργασιακή δυσλειτουργία στα βαρήκοα άτομα, ενώ στα μικρά παιδιά δυσκολεύει την ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η βαρηκοΐα, ανάλογα με τον βαθμό της και την ηλικία εμφάνισής της, μειώνει δραματικά την ικανότητα της γνώσης, επηρεάζει αρνητικά τον ψυχισμό, δημιουργεί πολλές φορές κατάθλιψη, μειώνει την γνωστική ικανότητα, αυξάνει την άνοια και την σωματική κούραση και δημιουργεί πολλές φορές κινητικά προβλήματα διαταράσσοντας την ισορροπία του βαρήκοου ατόμου.

Ποιες καθημερινές συνήθειες βλάπτουν την ακοή

Καθημερινές συνήθειες. όπως η μουσική σε υψηλή ένταση, η υπερβολική χρήση του handsfree στο κινητό, αλλά και επαγγέλματα τα οποία εκθέτουν τους εργαζόμενους σε υψηλές εντάσεις και συχνότητες ήχου, βλάπτουν την ακοή.

“Αν αθροιστικά στη διάρκεια μιας μέρας εκτίθεται ένα άτομο σε θόρυβο 110dB για 4 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, καταστρέφονται τα νευρικά κύτταρα του κοχλία, με σταδιακή μείωση της ακοής στις υψηλές συχνότητες, εκεί που στηρίζεται η διάκριση και άρα η κατανόηση της ομιλίας και στη συνέχεια σε όλο το ακουστικό φάσμα. Το ίδιο συμβαίνει αν το άτομο εκτίθεται σε 120 dB, για 28 δευτερόλεπτα κάθε μέρα”, επισημαίνει ο επιμελητής Α΄, Υπεύθυνος του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Α’ ΩΡΛ Κλινικής του ΑΠΘ, Γεώργιος Κυριαφίνης.

“Πολλοί νέοι βλάπτουν την ακοή τους μειώνοντας την ακουστική τους οξύτητα και μόνο επειδή συχνάζουν σε χώρους, όπου η μουσική είναι σε ένταση πολύ μεγαλύτερη απ΄ αυτήν που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο αυτί. Το γεγονός αυτό προκαλεί ακουστικό τραύμα, δηλαδή μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη στα νευρικά κύτταρα του αυτιού. Το ίδιο συμβαίνει με την υπερβολική χρήση του handsfree από το κινητό. Στον εργασιακό χώρο επίσης οι χειριστές κομπρεσέρ, χορτοκοπτικών, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και στις βιοτεχνίες, εκτίθενται σε υψηλές εντάσεις και συχνότητες ήχου και μετά από χρόνια παρατηρείται κατά κανόνα πτώση των επιπέδων της ακοής. Γι΄ αυτόν τον λόγο τα άτομα που εκτίθενται σε υψηλής έντασης ήχους, θα πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτικά ακουστικά και ωτοασπίδες”, προσθέτει ο κ. Κυριαφίνης.

Ο κ. Κυριαφίνης, επισημαίνει, ακόμη, ότι εφόσον διαπιστωθεί οποιαδήποτε βλάβη, που μπορεί να φτάσει μέχρι την κώφωση και εφόσον δεν ανατάσσεται αυτή φαρμακευτικά ή χειρουργικά, τότε η αποκατάσταση γίνεται με ακουστικά βαρηκοΐας, ή κοχλιακά εμφυτεύματα, ανάλογα με την βαρύτητά της.

Στην Α’ ΩΡΛ κλινική του ΑΠΘ το μεγαλύτερο κέντρο κοχλιακών εμφυτεύσεων στην Ελλάδα

“Η πρόληψη και η αποκατάσταση των ατόμων με βαρηκοΐα, είναι μεταξύ άλλων το μέλημα της Κλινικής μας , διότι εκτός από τη διάσταση της ποιότητας ζωής, διασφαλίζεται μεγάλο οικονομικό όφελος από το μειωμένο κόστος φροντίδας υγείας, από τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση των περιπτώσεων συνταξιοδότησης, ιδίως στις παραγωγικές ηλικίες, τη μείωση του κόστους της εκπαιδευτικής υποστήριξης στα βαρήκοα παιδιά, καθώς και μεγάλη μείωση των διαφόρων κοινωνικών παροχών”, σημειώνει ο καθηγητής ωτορινολαρυγγολογίας και διευθυντής της Α΄ ΩΡΛ κλινικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Κωνσταντινίδης.

Στην Α΄ ΩΡΛ πανεπιστημιακή κλινική του ΑΠΘ, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, λειτουργεί το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα αναγνωρισμένο ακοολογικό εργαστήριο και το μεγαλύτερο κέντρο κοχλιακών εμφυτεύσεων στην Ελλάδα.

“Σήμερα στην Κλινική μας παρακολουθούνται 425 ασθενείς με κοχλιακά εμφυτεύματα απ΄ όλη τη χώρα, με το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών να είναι παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφιάλτης για πέντε παιδιά στον Άγιο Δημήτριο: Τα χτυπούσε και τα άφηνε νηστικά ο ίδιος τους ο πατέρας!

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν πρωτοποριακές επεμβάσεις, δύο χειρουργικές τοποθετήσεις αθέατων ακουστικών βαρηκοΐας, γεγονός σπάνιο ακόμα για πολλές χώρες της Ευρώπης. Ανήκουμε σ΄ έναν μικρό αριθμό κλινικών στην Ευρώπη, που συνεργάζονται προκειμένου να αξιολογήσουν τη λειτουργία νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων πριν αυτά να μπουν στην κλινική πράξη. Μέσα στις δραστηριότητές μας είναι και η διαρκής εκπαίδευση των παιδαγωγών, των λογοθεραπευτών των ακοοπροσθετιστών, προκειμένου να είναι ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αποκατάσταση των ασθενών”, προσθέτει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.