Ποιου γνωστού επιχειρηματία καταδικάστηκε ο 37χρονος γιος για πoρνογραφία με ανήλικους

October 16, 2018Ποιου γνωστού επιχειρηματία καταδικάστηκε ο 37χρονος γιος;Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της…


Διαβάστε περισσότερα...

Ποιου γνωστού επιχειρηματία καταδικάστηκε ο 37χρονος γιος;

Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, ένας 37χρονος Ροδίτης γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας του νησιού, που κρίθηκε ένοχος προμήθειας, κατοχής και διανομής υλικού παιδικής ποpνογραφίας μέσω διαδικτύου, για την παραγωγή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ανήλικοι, που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη της ηλικίας τους.

Το δικαστήριο, παρά τον πρότερο έντιμο βίο του, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά με απόφαση, που έλαβε κατά πλειοψηφία (4-3).

Ο κατηγορούμενος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», φέρεται να “πληρώνει” την περιέργειά του για ποpνογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζονται ανήλικες κοπέλες στο διαδίκτυο.

Από την εργαστηριακή εξέταση κατασχεθέντων πειστηρίων από αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε συγκεκριμένα η ύπαρξη 28 αρχείων βίντεο, που η ονομασία και το περιεχόμενό τους αφορά ποpνογραφία ανηλίκων.

Σε εξωτερικό δίσκο που κατασχέθηκε βρέθηκαν 164 αρχεία βίντεο όγκου 25GB περίπου με σκληρό ποpνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Σε αρχείο καταγραφής του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για να «κατεβούν» τα συγκεκριμένα βίντεο βρέθηκαν 859 εγγραφές εκ των οποίων οι 446 φέρονται να αφορούν ποpνoγραφικό υλικό με ανήλικες, ενώ φέρεται να έχει διαπιστωθεί ότι 106 από τις εγγραφές αυτές διαμοιράστηκαν μέσω λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε σε άλλους χρήστες στο διαδίκτυο.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι για την αναζήτηση αρχείων παιδικής ποpνoγραφίας είχαν χρησιμοποιηθεί λέξεις κλειδιά όπως «pedophilia».

Για τον 37χρονο φέρεται να προέκυψε ότι από την 25η Αυγούστου 2011 έως και την 13η Αυγούστου 2012 µε τη χρήση 80 διαφορετικών και µοναδικών ΙΡ διευθύνσεων αποθήκευσε και διαµοίρασε, µέσω προγράµµατος διαµοιρασµού αρχείων (torrent), τουλάχιστον 469 αρχεία υλικού ποpνογραφίας ανηλίκων.

Tις πρωινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2012, κλιµάκιο αστυνοµικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος µε την συνδροµή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου µετέβη στην οικία του και σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού καθώς και του πατέρα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι.

Σύµφωνα µε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στα αποθηκευτικά µέσα του κατηγορουµένου, βρέθηκαν πλήθος βίντεο και εγκατάσταση του προγράµµατος διαµοιρασµού αρχείων «emule».

Από τα βίντεο αυτά τραβήχτηκαν και εκτυπώθηκαν ενδεικτικά δώδεκα φωτογραφίες.

Απολογούµενος ισχυρίστηκε ότι τα ευρήµατα στον σκληρό δίσκο του, προορίζονταν για αποκλειστικά δική του χρήση και ότι ήταν αποσπασµατικά βίντεο µικρής διάρκειας µεταξύ πολλών µικρών βίντεο µε απλό ποpνoγραφικό περιεχόµενο, τα οποία είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες της δικογραφίας αυτά προέρχονται από ιστότοπους, που διαθέτουν ελεύθερα βίντεο µε σeξουαλικό περιεχόµενο.

Σε κάποιες ιστοσελίδες, ανάµεσα σε αυτά που κατέβασε, υπήρχαν και βίντεο που απεικόνιζαν νεαρά άτοµα των οποίων η ηλικία ήταν απροσδιόριστη.

Όταν διαπίστωσε ότι τα αποσπάσµατα αφορούσαν νεαρά άτοµα, απλώς τα έκλεισε και δεν τα ξαναείδε. Ισχυρίστηκε εξάλλου ότι δεν εγνώριζε ότι το να δει µία φορά ερωτiκές ταινίες µε νεαρά άτοµα απαγορευόταν από τον νόµο και πρόσθεσε ότι για να δει κάποιος βίντεο στο διαδίκτυο απαιτείται πρώτα να το κατεβάσει στο σκληρό του δίσκο.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι ποτέ δεν αγόρασε ή κατέβασε ολόκληρες ταινίες αλλά µόνο αποσπάσµατα. Είπε ακόµα ότι το πρόγραµµα που βρέθηκε στον υπολογιστή του σε καµία περίπτωση δεν χρησιµοποιήθηκε για αναµετάδοση ούτε και εγκαταστάθηκε για κάτι τέτοιο.

Το πρόγραµµα αυτό εγκαθίσταται δωρεάν και το χρησιµοποιεί για να κατεβάζει στο δίσκο του φωτογραφίες και βιντεάκια. Δεν εγνώριζε ότι αυτό µπορεί να αναµεταδώσει και εικόνες.

Το διαβάσαμε εδώ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.