Κρύα χέρια: Τι δείχνουν για την υγεία. Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό

October 15, 2018Τι δείχνουν για την υγεία τα κρύα χέρια;Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα χέρια τους είναι κρύα ακόμη και αν δεν βρίσκονται σε κρύο περιβάλλον.Τα κρύα χέρια είναι ορισμένες φορές μία μέθοδος της φυσικής…


Διαβάστε περισσότερα...

Τι δείχνουν για την υγεία τα κρύα χέρια;

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα χέρια τους είναι κρύα ακόμη και αν δεν βρίσκονται σε κρύο περιβάλλον.

Τα κρύα χέρια είναι ορισμένες φορές μία μέθοδος της φυσικής αντίδραση του σώματός σας για να ρυθμίσει την εσωτερική του θερμοκρασία και δεν θα πρέπει να σας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Αλλά εάν έχετε πολύ συχνά κρύα χέρια, ιδιαίτερα όταν αυτό συνοδεύεται και από αλλαγές στο χρώμα τους, τότε θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για κάτι αρκετά πιο σοβαρό.

Για παράδειγμα, τα κρύα χέρια θα μπορούσε να σημαίνουν ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με τα νεύρα ή την κυκλοφορία του αίματος, κάποιο πρόβλημα με βλάβη των ιστών στα χέρια ή τα δάχτυλά σας.

Άλλα συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε:

Κρύα πέλματα ή δάχτυλα των ποδιώνΑλλαγές στο χρώμα του δέρματος στα χέρια σας, όπως το μπλε ή λευκό δέρμαΑίσθηση μουδιάσματος ή «μυρμήγκιασμα»Ανοιχτές πληγές ή φουσκάλες με υγρόΔέρμα που είναι πιο σφιχτό και πιο σκληρό

Αίτια

Αν και η αιτία μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως ένα κρύο περιβάλλον ή η φυσική αντίδραση του σώματός σας για να διατηρήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία, εντούτοις εάν έχετε διαρκώς κρύα χέρια, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε μια σειρά από σοβαρές αιτίες.

Δείτε ποιες σοβαρές παθήσεις συνδέονται με τα κρύα χέρια:

Αναιμία
Νόσος του Buerger
Διαβητική υπογλυκαιμία
Κρυοπάγημα
Λύκος
Νόσος του Raynaud
Σκληρόδερμα

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Κάντε ένα ραντεβού για να δείτε με το γιατρό σας αν το πρόβλημα είναι χρόνιο. Ο γιατρός σας μπορεί να ελέγξει αν το φαινόμενο αυτό προκαλείται από κακή κυκλοφορία του αίματος ή από πρόβλημα στα νεύρα.

Η θεραπεία στοχεύει στην υποκείμενη αιτία που προκαλεί τα κρύα χέρια. Ανάλογα με την πάθησή σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής, για να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων.

Το διαβάσαμε εδώ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.