ΕΚΤΑΚΤΟ: Τίτλοι τέλους για το Survivor!

October 15, 2018Η σήμανση καταλληλότητας του Survivor μπαίνει στο στόχαστρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο καλείται να αποφανθεί αν απαιτείται ή όχι η συναίνεση των γονέων για να δουν οι ανήλικοι στην τηλεό…Διαβάστε περισσότερα...

Η σήμανση καταλληλότητας του Survivor μπαίνει στο στόχαστρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο καλείται να αποφανθεί αν απαιτείται ή όχι η συναίνεση των γονέων για να δουν οι ανήλικοι στην τηλεόραση την εκπομπή.

Το ζήτημα ανέκυψε μετά από σύσταση του ΕΣΡ στον ΣΚΑΙ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ως προς την προστασία των ανηλίκων τηλεθεατών.

Η απόφαση του ΣτΕ θα καθορίσει και την ώρα μετάδοσης της εκπομπής καθώς αν απαιτηθεί γονική συνεννόηση τότε το πρόγραμμα θα πρέπει να προβάλλεται στη ζώνη από τις 21:00 και μετά.

Η παράβαση του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, κατά το ΕΣΡ, ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Κατά το ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν τις 9 μ.μ., έτσι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία. Ακόμη, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΙ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική αυτή παράβαση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την επίμαχη εκπομπή με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

Ο ΣΚΑΙ υποστηρίζει ότι η απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη, πάσχει από πλημμέλειες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στις κατηγορίες των προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλεψη για reality, όπως είναι η επίμαχη εκπομπή.

Πηγή;

Το διαβάσαμε εδώ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.