Γεωργιάδης: «Θα επιτρέπεται η 16ωρη εργασία – Ίσως δεν αρέσει στους ανθρώπους της Αριστεράς»

September 8, 2023


“Θα μπορεί κανείς να δουλεύει δύο 8ωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες” ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης. “Για την αγορά εργασίας είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο”, δήλωσε.Τη δυνατότητα να εργάζεται κανείς έως και 16 ώρες την ημέρα καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών να προσλαμβάνουν “δοκιμαστικά” εργαζομένους για 6 μήνες και στη συνέχεια να τους απολύουν χωρίς αποζ…



“Θα μπορεί κανείς να δουλεύει δύο 8ωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες” ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης. “Για την αγορά εργασίας είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο”, δήλωσε.

Τη δυνατότητα να εργάζεται κανείς έως και 16 ώρες την ημέρα καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών να προσλαμβάνουν “δοκιμαστικά” εργαζομένους για 6 μήνες και στη συνέχεια να τους απολύουν χωρίς αποζημίωση, ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, το πρωί της Παρασκευής (4/8), ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, ουσιαστικά προανήγγειλε έναν εργασιακό μεσαίωνα, με την προστασία του νόμου αυτή τη φορά.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε τα βασικά μέρη της νέας εργασιακής νομοθεσίας, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, και όπως, κυνικά παραδέχτηκε ο ίδιος, θα προκαλέσει “ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις στη Βουλή με αρκετή ιδεολογική συζήτηση”.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε:

Βασικός κορμός είναι η ενσωμάτωση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας, που αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Βέβαια, η αλήθεια είναι, ότι έχει ρυθμίσεις που μπορεί να μην αρέσουν ιδιαίτερα στους ανθρώπους της Αριστεράς, γιατί καμία φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει και πράγματα που είναι περισσότερα φιλελεύθερα.

Αλλά σε κάθε περίπτωση για την αγορά εργασίας είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο.

Παραδείγματος χάρη, θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και αυτό είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματά του.

Θεσπίζουμε επίσης την περίοδο του δόκιμου εργαζομένου. Ένας εργαζόμενος εντός 6 μηνών, εργάτης σε μία επιχείρηση, μπορεί να λύεται η σύμβασή του αυτομάτως και αζημίως, σε μία περίοδο 6 μηνών”.

Όταν μάλιστα η δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη, αν με αυτό το νομοσχέδιο θα μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει έως και 16 συνεχόμενες ώρες μέσα στη μέρα, ο ίδιος απάντησε, “αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση, όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν επιτρέπεται”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.