Την κατάρτιση και την πιστοποίηση εργαζομένων στις ελληνικές επιχειρήσεις, όσον αφορά στη δημιουργία και την αξιοποίηση εφαρμογών για φορητές συσκευές, προωθεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), μέσα από το επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κλαδικές και Λειτουργικές εφαρμογές κινητών και ο τρόπος αξιοποίησής τους από τις επιχειρήσεις».Αναλυτικά:Το πρόγραμμα …
Την κατάρτιση και την πιστοποίηση εργαζομένων στις ελληνικές επιχειρήσεις, όσον αφορά στη δημιουργία και την αξιοποίηση εφαρμογών για φορητές συσκευές, προωθεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), μέσα από το επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κλαδικές και Λειτουργικές εφαρμογές κινητών και ο τρόπος αξιοποίησής τους από τις επιχειρήσεις».
Αναλυτικά:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου, και το πρόγραμμα αφορά 80 ώρες, εκτός ωραρίου εργασίας.
Ο καταρτιζόμενος θα επιδοτείται με 5 ευρώ την ώρα.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».
Αντικείμενο του έργου είναι η κατάρτιση 1.250 εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας, από όλους τους τομείς / κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εργασιακή τους θέση, καθώς και να ενισχύσουν τις προοπτικές της επαγγελματικής τους κινητικότητας.
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα αντικείμενο, όπως είναι οι mobile εφαρμογές, οι οποίες έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον», σημείωσε ο Μάνος Μακρομάλλης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΚΕΕ και υπεύθυνος για την υλοποίηση της δράσης.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει σκοπό την εκπαίδευση στις βασικές θεματικές ενότητες του enterprise mobility, με έμφαση σε:
- Τεχνολογικές εξελίξεις στις κινητές εφαρμογές (mobile apps) και γενική παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών.
- Κλαδικές και λειτουργικές εφαρμογές κινητών συσκευών (smartphone, tablets) και τρόπος αξιοποίησης από τις επιχειρήσεις.
- Σχεδίαση καινοτόμων mobile υπηρεσιών.
- Στρατηγική χρήση της πληροφορικής στην επιχείρηση.
- Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει διάρκεια 80 ώρες, εκ των οποίων οι 16 ώρες θα γίνουν online με εισηγητές, ενώ οι υπόλοιπες 64 θα πραγματοποιηθούν μέσω e-learning πλατφόρμας. Τα σεμινάρια παραδίδονται εκτός ωραρίου εργασίας και οι συμμετέχοντες αμείβονται με 5 ευρώ/ώρα μικτά.
Με το πέρας της παρακολούθησης του κύκλου εκπαίδευσης, ο κάθε συμμετέχων πιστοποιείται στις δεξιότητες που απέκτησε μέσα από γραπτή δοκιμασία. Με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, λαμβάνει πιστοποίηση από τον ΣΕΚΕΕ, καθώς και τη συνολική αμοιβήτου προγράμματος.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον α’ κύκλο του προγράμματος έχει οριστεί έως τις 18/2/2022.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης των Αιτήσεων του ΣΕΚΕΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση.