Μπανανογλυκό ψυγείου με μέλι, σοκολάτα και φουντούκια έτοιμο στο πι και φι

July 6, 2022


Ένα ελαφρύ και νόστιμο σπιτικό γλυκό ψυγείου που δεν βαριέσαι να τρως. Είναι η απόλυτη πρόταση για επιδόρπιο το καλοκαίρι. Είναι με μπανάνα, σοκολάτα και φουντούκια για πιο crunchy απόλαυση. Με την ευ…



Ένα ελαφρύ και νόστιμο σπιτικό γλυκό ψυγείου που δεν βαριέσαι να τρως. Είναι η απόλυτη πρόταση για επιδόρπιο το καλοκαίρι. Είναι με μπανάνα, σοκολάτα και φουντούκια για πιο crunchy απόλαυση. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τρουφάτο μυρμηγκάτο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

  • 5-6 μπανάνες
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 30 γραμμάρια φουντούκια
  • 60 γραμμάρια σοκολάτας

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Η αμαρτία της γιαγιάς: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και άλλα 3 υλικά

Βρισκόμαστε στον Αύγουστο και σίγουρα θα θέλατε να απολαύσετε ένα γλυκό ψυγείου από τα χεράκια της γιαγιάς. Το Athensmagazine.gr σας προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκό, χρησιμοποιώντας 5 υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι σας.

Το γλυκό αυτό φτιάχνεται κατά κύριο λόγο με σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότα. Με αυτό το συνδυασμό, ασφαλώς, θα τρελαθείτε και θα θέλετε να επαναλάβετε τη συνταγή, όπως με τη σοκολατόπιτα της τεμπέλας.

Υλικά

  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • Περίπου μισό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλά ωμά και ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ή άλλο ξηρό φρούτο

 γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να ανακατευθεί πολύ καλά και να έχουμε μια βελούδινη κρέμα σοκολάταςΑδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα σπάζοντας τα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τρίμματα. Ανακατεύουμε με το κουτάλι και προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε αλουμινόχαρτο και αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλα το μείγμα μας σε σχήμα «κορμού» και τυλίγουμε στερεώνοντας το με το αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.