Απαγορευμένος συνδυασμός: Αν ρίχνετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια σταματήστε το αμέσως – Αυτό είναι το πανέξυπνο κόλπο

June 10, 2022


«Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε» λέει Ιταλός σεφ. Τα μακαρόνια αποτελούν λατρεμένο έδεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε τις 2 λανθασμένες κινήσεις που καταστρέφουν τα μα…


«Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε» λέει Ιταλός σεφ. Τα μακαρόνια αποτελούν λατρεμένο έδεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε τις 2 λανθασμένες κινήσεις που καταστρέφουν τα μακαρόνια.

Απλά και γρήγορα στο μαγείρεμα, μπορούν να αποτελέσουν το κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό. Καλά όλα αυτά, όμως, αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν να μαγειρεύουν σωστά μια απλή μακαρονάδα; Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά κατά το βράσιμο των μακαρονιών.

Ο Ιταλός σεφ Φάμπιο Βιβιάνι δίνει οδηγίες για το σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών, εστιάζοντας στο μεγαλύτερο λάθος που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι.

«Το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει για το μαγείρεμα των μακαρονιών είναι πως πρέπει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν. Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε.

Γιατί θα πρέπει να είστε εκεί και να ανακατεύετε τα ζυμαρικά, κάτι που έτσι κι αλλιώς βοηθά στο να μην κολλήσουν. Αν είναι να βάλετε τα μακαρόνια στο νερό και να πάτε να παίξετε ποδόσφαιρο ή να κάνετε μπάνιο, είναι φυσιολογικό να κολλήσουν. Μην σπαταλάτε όμως άσκοπα καλό ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Απλά να τα ανακατεύετε, μην είστε τεμπέληδες», λέει χαρακτηριστικά ο 40χρονος σεφ.

Όσο για το αλάτι στα ζυμαρικά, ο σεφ Βιβιάνι, τονίζει: «Το αλάτι είναι εντάξει. Μπορείτε να ρίξετε αλάτι στα ζυμαρικά, από τη στιγμή που δεν τα συνοδεύετε με πολύ πικάντικη ή πολύ αλμυρή σάλτσα. Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να ρίξεις μια σάλτσα τεσσάρων τυριών, τότε δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι γιατί η ίδια η σάλτσα είναι πολύ αλμυρή. Το αλάτι είναι απαραίτητο για τα ζυμαρικά, αλλά με μέτρο».

ελαιολαδο-ψωμι

Μέγα σφάλμα: Σταματήστε να σουρώνετε τα μακαρόνια στον νεροχύτη γιατί…

Τα μακαρόνια είναι θεωρητικά ένα από τα πιο εύκολα φαγητά, έχοντας τη δυνατότητα να φτιάξουμε συνταγές… από άλλο πλανήτη, αλλά όλοι κάνουμε μερικά βασικά λάθη, που στερούν τη γεύση που πραγματικά μπορεί να έχουν, όπως το να τα στραγγίζουμε στον νεροχύτη.

Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ’ εξακολούθηση αυτό το μεγάλο λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.

Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.