Η μπροστά ή η πίσω πράσινη γραμμή είναι μεγαλύτερη; Η εικόνα που μπερδεύει εκατομμύρια χρήστες του ίντερνετ

June 1, 2023


Μία οπτική ψευδαίσθηση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς καλούνται να βρουν ποια πράσινη γραμμή είναι μεγαλύτερη μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.Οι οπτικές ψευδαισθήσεις, εκτός από τη ψυχαγωγία μας, αποτελούν μέρος του πεδίου της ψυχανάλυσης, καθώς φωτίζουν στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.Η εν λόγω ψευδαίσθηση είναι δύσκολη, διότι οι διαφορές γραμμές και τα…



Μία οπτική ψευδαίσθηση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς καλούνται να βρουν ποια πράσινη γραμμή είναι μεγαλύτερη μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις, εκτός από τη ψυχαγωγία μας, αποτελούν μέρος του πεδίου της ψυχανάλυσης, καθώς φωτίζουν στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Η οπτική ψευδαίσθηση που λίγοι χρήστες μπορούν να λύσουν

Η εν λόγω ψευδαίσθηση είναι δύσκολη, διότι οι διαφορές γραμμές και τα διαφορετικά σχήματα που υπάρχουν, αλλάζουν το βάθος της εικόνας και έτσι, μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Πρόκειται για παγίδα, αφού η απάντηση είναι ότι και οι δύο πράσινες γραμμές έχουν το ίδιο μήκος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.