Φρίκη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ματωμένο μυστικό που πήρε για πάντα στον τάφο της! Πήγαν να την…

May 21, 2019


Το «ματωμένο μυστικό» της αλησμόνητης εθνικής σταρ Αλίκης Βουγιουκλάκη, το τριών μηνών έμβρυο που φέρεται ότι έχασε έπειτα από ακατάσχετη αιμορραγία πάνω στο κότερο του τότε διαδόχου του ελληνικού θρό…Το «ματωμένο μυστικό» της αλησμόνητης εθνικής σταρ Αλίκης Βουγιουκλάκη, το τριών μηνών έμβρυο που φέρεται ότι έχασε έπειτα από ακατάσχετη αιμορραγία πάνω στο κότερο του τότε διαδόχου του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνου, με περίεργη νάρκωση και υπό αδιευκρίνιστες και σκοτεινές συνθήκες, ισχυρίζεται ότι γνωρίζει γνωστός τουριστικός πράκτορας των Αθηνών. Ο 65χρονος σήμερα Φώτης Ζαραβέλης σπάει τον όρκο σιωπής που επιμένει ότι είχε δώσει στη μεγάλη ηθοποιό ένα πρωινό του 1960 στο αρχαίο θέατρο των Δελφών και δημοσιοποιεί αμφιλεγόμενα περιστατικά για την πολύκροτη σχέση, το θυελλώδες ερωτiκό πάθος, την υποτιθέμενη κρυφή εγκυμοσύνη και «τη σκόπιμη απώλεια του παιδιού της πρωταγωνίστριας και του τέως βασιλιά». Εικόνα σοκ: Η φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που “θάφτηκε” στο καμαρίνι, σχεδόν ημίγuμνη!

Τις φοβερές αλλά και αδιευκρίνιστες σε πολλά σημεία αποκαλύψεις που υπογράφει αυτοπροσδιοριζόμενος ως «φίλος της γατούλας του ελληνικού κινηματογράφου» ο Ζαραβέλης είχε ζητήσει η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη, αλλά τουλάχιστον τρία χρόνια μετά το φυσικό ή απρόβλεπτο θάνατό της. Εικόνες, διάλογοι και μαρτυρίες ξετυλίγονται μέσα από 238 καuτές σελίδες του βιβλίου «Απόρρητος φάκελος Αλίκη Βουγιουκλάκη, μια ζωντανή ανθρώπινη μαρτυρία». Είναι πλέον σίγουρο ότι το δημιούργημα του συγγραφέα θα προκαλέσει σάλο και σφοδρότατες αντιδράσεις, ιδίως από την πλευρά της οικογένειας της αείμνηστης ηθοποιού. Και θα αντιμετωπιστεί είτε σαν ένα ευφάνταστο μυθιστόρημα με αληθινούς ήρωες που θα ριχτεί στην πυρά με αναθεματισμούς είτε σαν μια σκληρή και πικρή ιστορία που θα απομυθοποιήσει πρόσωπα και φυσιογνωμίες που έζησαν στο πλευρό της αξέχαστης Αλίκης. Διαβάστε παρακάτω…

Εκείνο, πάντως, που θα προκαλέσει μεγαλύτερες συζητήσεις είναι η παραδοχή του Ζαραβέλη ότι όλα όσα έγραψε τα πληροφορήθηκε «και από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων σημαντικών προσώπων της κυβέρνησης αλλά και εκδοτών, ναυάρχων, στρατηγών, εφοπλιστών και κοσμικών κύκλων της αθηναϊκής κοινωνίας. Την τηλεφωνική παρακολούθηση την πραγματοποίησα στο “Καστρί” και στο “Αμαλία”, όταν εργαζόμουν ως τηλεφωνητής στα εν λόγω ξενοδοχεία».

Για λογαριασμό ποιων σκοτεινών κύκλων έκανε τις υποκλοπές δεν μας λέει ο κ. Ζαραβέλης στο βιβλίο του, σε μια ιστορία που θυμίζει έντονα τον αρχικοριό Μαυρίκη και την πλούσια δράση του. Επίσης, στο βιβλίο δεν διευκρινίζεται (ένα από τα πολλά σκοτεινά του σημεία) εάν ο τότε διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Ελλάδας Κωνσταντίνος είχε γνώση της υποστηριζόμενης από τον συγγραφέα εγκυμοσύνης της Αλίκης, εάν είχε πληροφορηθεί από την ηθοποιό τα ακριβή περιστατικά και αν συναίνεσε (πράγμα απίθανο) στην έκτρωση που ο Ζαραβέλης διηγείται.

Φρίκη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ματωμένο μυστικό! Πήγαν να την... δολοφονήσουν!

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Φώτη Ζαραβέλη, η πιο συγκλονιστική γνωριμία της ζωής του που θα τη θυμάται μέχρι να κλείσει τα μάτια του έγινε τον Ιούλιο του 1960 στο ιστορικό ξενοδοχείο «Καστρί», το οποίο δεν υπάρχει σήμερα. Εκεί που δούλευε ως σερβιτόρος για να βγάλει τα προς το ζην στην προσπάθεια που έκανε ως πρωτόβγαλτο επαρχιωτάκι για την επιβίωση και για μια θέση στον ήλιο της κοινωνίας. Ενα πεντακοσάρικο που του έβαλε στο χέρι ως πουρμπουάρ η ανερχόμενη ντίβα του θεάτρου και του σινεμά, που είχε νοικιάσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο των επωνύμων της Πολιτείας, κι ένα ναζιάρικο νεύμα της την ώρα που της σέρβιρε το πρωινό ήταν αρκετά για να γίνουν φίλοι και για αρκετά χρόνια να μοιραστούν αμαρτωλά και ένοχα μυστικά. Το πεντακοσάρικο δεν το πήρε τότε ο Ζαραβέλης από την Αλίκη γιατί τη θαύμαζε, εξασφάλισε όμως ένα μοναδικό ντοκουμέντο από την ψυχή της, όπως αφηγείται στο βιβλίο του. Κάποιες λιποθυμικές τάσεις της μεγάλης σταρ, η έντονη επιθυμία της για καλό φαγητό και δύο μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, μια παράξενη συναισθηματική συμπεριφορά αλλά κι ένα άσχημο μεθύσι που έκανε με λικέρ ένα βράδυ στο δωμάτιό της του κίνησαν τις υποψίες ότι αυτό το υπέροχο κορίτσι που σκορπούσε στον κόσμο γέλιο στην παράσταση «Ωραία μου κυρία» έκρυβε αβάσταχτο πόνο στην ψυχή της. Το προστατευτικό ενδιαφέρον του σερβιτόρου θέριευε κάθε μέρα που τη συναντούσε μετά τις πρόβες που έκανε η Αλίκη στο πλευρό του σπουδαίου θεατράνθρωπου Κώστα Μουσούρη. «Το ναζιάρικο παιδικό της βλέμμα με το χαμογελαστό πρόσωπο και τα σπινθηροβόλα μάτια της ήταν τα προσόντα που έδιναν στη κυρία Βουγιουκλάκη το αξίωμα της ηθοποιού» γράφει με θαυμασμό για τη μούσα του ο Ζαραβέλης και ξετυλίγει σιγά-σιγά το μπερδεμένο νήμα πριν από τη μεγάλη αποκάλυψη. Η σταρ, ζαλισμένη εκείνο το βράδυ μετά τα λικέρ, είχε ξαπλώσει άσεμνα στο κρεβάτι της και άρχισε να φωνάζει: «…Πόρνοι, με προδώσατε, θα μου το πληρώσετε πολύ ακριβά». Κάποια στιγμή ξέσπασε σε αναφιλητά και καλούσε τη μητέρα της, τους αγίους και την Παναγία, γιατί «της έφαγαν με μπαμπεσιά το βρέφος της ζωής της».

Φρίκη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ματωμένο μυστικό! Πήγαν να την... δολοφονήσουν!

Την επόμενη μέρα, στην επίσκεψη που έκαναν στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, η Αλίκη Βουγιουκλάκη του αποκάλυψε ότι «χάθηκε το παιδί που λαχταρούσε να ακούσει το πρώτο του κλάμα, το δολοφόνησαν με τέχνασμα και οφείλουν να πληρώσουν… Δεν θα συγχωρήσω ποτέ αυτούς που με νάρκωσαν για να μου αφαιρέσουν το έμβρυο». Η συνέχεια, κατά τον συγγραφέα, ήταν πιο σοκαριστική. Η Αλίκη του εκμυστηρεύτηκε ότι εξαιτίας του δεσμού της με τον τότε πρίγκιπα Κωνσταντίνο, το παιδί τους που ήταν τριών μηνών χάθηκε άδοξα σ’ ένα ταξίδι μαζί του. «Οι τύψεις θα με βασανίζουν για όλη μου τη ζωή, πολλοί καλοί φίλοι με είχαν προειδοποιήσει ποιο θα είναι το τέλος της ονειρικής αυτής σχέσης…» φέρεται να του είχε πει η Βουγιουκλάκη, ενώ επίσης φέρεται να του είχε αποκαλύψει ότι μετά τη σκοτεινή απώλεια του «σχηματισμένου βρέφους» φοβόταν ακόμα και για τη ζωή της. Σε ξεχωριστό κεφάλαιο του βιβλίου ο Ζαραβέλης διηγείται μία ακόμα συνάντησή του με την Αλίκη, κοντά στις μέρες του Πολυτεχνείου το 1973, στο θέατρο «Αλίκη». «Θα σου δωρίσω ένα αγαλματάκι, γιατί τώρα έχω ένα παιδί ολοζώντανο. Βλέπεις, ο Γιαννάκης μου είναι πολύ χαριτωμένος… Βέβαια, με βοήθησαν και οι εξαίρετοι γυναικολόγοι» του έκλεισε το μάτι με νόημα η αξέχαστη ντίβα.

Φρίκη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ματωμένο μυστικό! Πήγαν να την... δολοφονήσουν!

Το αχαλίνωτο πάθος και η έκτρωση στο κότερο με την ανάμειξη των παρακρατικών μηχανισμών

Σύμφωνα με το βιβλίο, Αλίκη και Κωνσταντίνος γνωρίστηκαν μέσω του Σοφοκλή Βενιζέλου. Ο νεαρός πρίγκιπας είχε ενθουσιαστεί. Ο ενθουσιασμός έγινε αχαλίνωτο φλερτ και το πάθος διαδέχθηκε την τρυφερή φιλία. Ο Κωνσταντίνος, υπό την άγρυπνη παρακολούθηση της Φρειδερίκης, που δεν συναινεί στο δεσμό, το σκάει από τα μαθήματα του Πανεπιστήμιου για να βρει την Αλίκη με τα μαύρα μάτια που του έχει κάψει την καρδιά «και τον έχει αφηνιάσει». Γράφει γράμματα στη ναζιάρα πρωταγωνίστρια. Η Φρειδερίκη τα μαθαίνει όλα. Τον κλείνει στη Σχολή Ευελπίδων, αλλά ο πρίγκιπας πηδάει τις μάντρες για να τη βρει. Τον Ιούλιο του 1960, μετά τις διακοπές στο «Καστρί», η Αλίκη πάει στην Ιταλία για να συναντήσει τον Κωνσταντίνο εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης. Στην Ιταλία, όπως γράφει το περιοδικό «Oggi», το ζευγάρι ζει στιγμές απόλυτου έρωτα.

Φρίκη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το ματωμένο μυστικό! Πήγαν να την... δολοφονήσουν!

«Τους έρωτες αυτούς τους πληροφορήθηκε το παλάτι και οι άνθρωποί του οι οποίοι έλαβαν εντολή να δράσουν, αφού το πράγμα έπαιρνε επικίνδυνες διαστάσεις και έπρεπε να κοπεί μαχαίρι κάθε σχέση. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι στο κότερο, με το οποίο επέστρεφε κρυφά από τη Ρώμη η εθνική μας σταρ, συνέβη το ατύχημα με την αιμορραγία και την απώλεια τελικά του πολυπόθητου βρέφους» γράφει ο Ζαραβέλης, αφήνοντας να εννοηθεί ξεκάθαρα η λειτουργία και η ανάμειξη παρακρατικών μηχανισμών στην έκτρωση της Αλίκης. «Της αφαίρεσαν με ναζιστικό τρόπο το ωραιότερο δώρο της φύσης» γράφει ο συγγραφέας, ο οποίος αφήνει συνεχώς να αιωρούνται υπαινιγμοί για πρόσωπα χωρίς να τα προσδιορίζει. Αποφεύγει όμως σε αυτό το σημείο του βιβλίου, όπως και σε άλλα, να αναφέρει εάν υπήρξε γνώση ή ανάμειξη του Κωνσταντίνου στα αμφισβητούμενα γεγονότα, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Η συνέχεια είναι γνωστή. Το 1962, μετά τη «σκόπιμη απώλεια του παιδιού», ο Κωνσταντίνος πάει να δει την παράσταση «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι με πρωταγωνίστρια την Αλίκη. «Η θεατρίνα εξευτελίζει το θεσμό του διαδόχου, αφού ήταν η μόνη που δεν σηκώθηκε από τη θέση της και δεν υποκλίθηκε, απλά τον χαιρέτησε». Ολα πια έχουν τελειώσει. Κατά τον συγγραφέα, η φίλη της βασιλομήτορος Φρειδερίκης, εκδότρια Ελένη Βλάχου αναλαμβάνει να παντρέψει την Αλίκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το 1965 στους Δελφούς, ο οποίος την αγάπησε ειλικρινά. Το μυστικό των ολίγων, το «ματωμένο μυστικό», ο φίλος της Αλίκης, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις το διαμορφώνει σε επιτυχημένο τραγούδι. «Εχω ένα μυστικό μες στης καρδιάς τα βάθη….»

Από δημοσίευμα της Epsresso 2006.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.