Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μειώσει τον φόρο στα αφορολόγητα εισοδήματα

May 21, 2019


 Αίσθηση έχει προκαλέσει για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού στην ομιλία του στα Χανιά δεσμεύτηκε να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα που θα είναι … αφορολόγητα!Συγκε…


 

Αίσθηση έχει προκαλέσει για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού στην ομιλία του στα Χανιά δεσμεύτηκε να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα που θα είναι … αφορολόγητα!

Συγκεκριμένα διαβάζοντας την ομιλία του μέσα από το κείμενο που είχε ετοιμαστεί, σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση στους συμπατριώτες του:

«Θα αναφέρω ορισμένες από τις κεντρικές πολιτικές μας προτεραιότητες για να μπορείτε με αυστηρότητα να μας κρίνεται και μετά τις εκλογές όταν θα μας έχετε κάνει κυβέρνηση, όταν θα κληθούμε να τις υλοποιήσουμε με την εντολή του λαού μετά τις εκλογές».

Και όπως σημείωσε το έκανε αυτό γιατί «για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα.

»Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων.

»Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει».

Τι θα κάνει λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως δεσμεύθηκε ρητά;

Θα κάνει δύο αντιφατικά πράγματα.

Πρώτον θα διατηρήσει το αφορολόγητο όπως είναι σήμερα και θα καταργήσει την μείωσή του. (σήμερα το αφορολόγητο κυμαίνεται από τα 8.600 – 9.500 ευρώ)

Και δεύτερον θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 20 στο 9% για τα εισοδήματα μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ.

Δηλαδή θα μειώσει τον συντελεστή για τα εισοδήματα που θα είναι… αφορολόγητα.

Την μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 20 στο 9% την είχε εισαγάγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ προκειμένου όπως είχε πει για να αντισταθμίσει τις απώλειες των μισθωτών και των συνταξιούχων από την μείωση του αφορολογήτου.

Όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και προχώρησε επιπλέον στην δέσμη των θετικών μέτρων (13η σύνταξη και άλλα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να πει ότι στηρίζει την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.

Και τώρα εμφανίστηκε στην ομιλία του να δεσμεύεται και για τα δύο.

Και για διατήρηση του αφορολογήτου στα σημερινά επίπεδα αλλά και στην μείωση του φορολογικού συντελεστή.

Οπότε στην ΝΔ ή έχουν κάνει γκάφα ή έχουν μπλέξει το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου του 2018 με του Μαΐου του 2019, ή έχουν μπερδευτεί με τα copy paste των ομιλίων…

Εκτός αν κρύβεται κάτι άλλο και δεν το λένε ξεκάθαρα…

[tribune.gr]

 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.