Αφήνετε το ελαιόλαδο δίπλα στον φούρνο; Σταματήστε αμέσως!

May 16, 2022


Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο στην διατροφική μας συνήθεια, ειδικά στην Ελλάδα, η οποία φημίζεται για την παραγωγή του, αλλά και τις πολλές ποικιλίες που μπορεί να προσφέρει.Βέβαια, τα ελαιόλαδα …


Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο στην διατροφική μας συνήθεια, ειδικά στην Ελλάδα, η οποία φημίζεται για την παραγωγή του, αλλά και τις πολλές ποικιλίες που μπορεί να προσφέρει.

Βέβαια, τα ελαιόλαδα δεν είναι όλα ίδια. Για παράδειγμα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλες τις παρασκευές φαγητού, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι ο τρόπος και ο τόπος που το αποθηκεύουμε.

Δείτε επίσης: Δεν θα σας ξεγελάσουν ξανά: Το κόλπο με το ελαιόλαδο στο ψυγείο που θα σας δείξει αν είναι νοθευμένο

Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως δίπλα στον φούρνο, μια και καταστρέφονται οι πολυφαινόλες

φούρνος ελαιόλαδο

Πώς να καθαρίσετε ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου – Το «μυστικό» τρικ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσατε να καθαρίσετε ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου σας; Μέσα σε αυτό το σημείο συσσωρεύονται με τα χρόνια ένα σωρό βρομιές από τα άπειρα μαγειρέματα σας. Παράλληλα, με αυτό το πανέξυπνο κόλπο θα καθαρίσετε το φούρνο σας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πανάκι και μια συρμάτινη κρεμάστρα. Ξεκινήστε παίρνοντας μια σιδερένια κρεμάστρα. Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω πορτάκι του φούρνου για να μπορέσετε να περάσετε εύκολα στο επόμενο βήμα. Αν έχετε κάποια παλιά σιδερένια κρεμάστρα τότε μπορείτε να τη χαραμίσετε για το καλό του φούρνου σας. Βγάλτε το σύρμα και μην το ισιώσετε τελείως γιατί θα σας χρειαστεί ο γάντζος που έχει η κρεμάστρα από φυσικού της για να εισχωρήσετε στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού.

Στη συνέχεια, αφού φτιάξετε το σύρμα σας, δέστε εκεί με ένα λαστιχάκι, ένα μαντηλάκι καθαρισμού. Προσeξτε να το δέσετε καλά για να μην σας φύγει και παγιδευτεί μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου.

Αφού φτιάξετε το «εργαλείο» σας, σκύψτε κάτω στο πορτάκι του φούρνου και περάστε το σύρμα μέσα στο τζάμι. Σκουπίστε καλά το εσωτερικό του διπλού τζαμιού και επαναλάβετε με καινούριο μαντηλάκι όταν το πρώτο έχει λερωθεί αρκετά.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.