Φτιάχνεται σε 5 λεπτά: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα & σοκολάτα

March 20, 2024


Τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάταΣυνταγή για το πιο νόστιμο, δροσερό και εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!Αρχικά, σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα βάζουμε στην άκρη. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα, κρατώντας μία κούπα από το συνολικό φρέσκο γάλα στην άκρη. Στην κούπα φρέσκο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε μία κατσαρόλα …



Τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Συνταγή για το πιο νόστιμο, δροσερό και εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Γλυκό ψυγείου: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Για την κρέμα

Για τη σαντιγί

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου

Αρχικά, σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα βάζουμε στην άκρη. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα, κρατώντας μία κούπα από το συνολικό φρέσκο γάλα στην άκρη. Στην κούπα φρέσκο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλο το υπόλοιπο φρέσκο γάλα.

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε επίσης την ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα και βράζουμε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού η κρέμα πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα πτι μπερ, ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει χτυπάμε το μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε σαντιγί.

Απλώνουμε την σαντιγί από πάνω. Λιώνουμε την κουβερτούρα, διακοσμούμε το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πάλι. Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη. Εφόσον παγώσει καλά, σερβίρουμε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.