Αστυνομικό κουίζ για αληθινούς ντετέκτιβ: Το 99% όσων προσπάθησαν δε βρήκαν τον πραγματικό δολοφόνο!

February 9, 2023


Τον τελευταίο καιρό τα τεστ και τα κουίζ στο διαδίκτυο έχουν την… τιμητική τους. Άλλα μαθηματικών, άλλα παρατηρητικότητας κι άλλα ψυχολογίας.Για να δούμε έχεις αστυνομικό δαιμόνιο, ένστικτο και παρατηρητικότητα; Ο γρίφος που καλείσαι να λύσεις έχει να κάνει με μια νεκρή γυναίκα στις τουαλέτες ενός εστιατορίου και 4 υπόπτους. Γίνε Σέρλοκ Χόλμς για λίγα λεπτάΜπορείς να βρεις ποιος είναι ο δολοφόνο…



Τον τελευταίο καιρό τα τεστ και τα κουίζ στο διαδίκτυο έχουν την… τιμητική τους. Άλλα μαθηματικών, άλλα παρατηρητικότητας κι άλλα ψυχολογίας.

Για να δούμε έχεις αστυνομικό δαιμόνιο, ένστικτο και παρατηρητικότητα; Ο γρίφος που καλείσαι να λύσεις έχει να κάνει με μια νεκρή γυναίκα στις τουαλέτες ενός εστιατορίου και 4 υπόπτους. Γίνε Σέρλοκ Χόλμς για λίγα λεπτά
Μπορείς να βρεις ποιος είναι ο δολοφόνος και γιατί; Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Αν πάλι είστε παίκτης… ψυχολογίας, δείτε εδώ το τεστ με το παγάκι στην έρημο που σίγουρα πρέπει να κάνετε.

Ο δολοφόνος είναι ο πελάτης Νο4 και υπάρχουν τρεις αποδείξεις γι’ αυτό: Λείπει απ’ το τραπέζι του το μαχαίρι (εργαλείο του φόνου που βρίσκεται μάλιστα δίπλα στο θύμα), έχει βγαλμένα ρούχα σαν να προηγήθηκε σωματική επαφή και είναι ακριβώς δίπλα στην πόρτα της τουαλέτας (αν και είναι τουαλέτες γυναικών οι υπόλοιποι πελάτες δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν ποιος μπαίνει μέσα). Τέλος, οι πολύ παρατηρητικοί θα είδαν ότι πίσω από το αυτί του δολοφόνου, υπάρχει αίμα…

Αυτόν το μαθηματικό γρίφο μόνο 11% τον έχει λύσει – Εσύ θα τα καταφέρεις;

Αριθμητικό κουίζ

Τα μαθηματικά κουίζ μπορούν να μας δυσκολέψουν όλους μας κατά καιρούς, αλλά αυτό το πρόβλημα αποδεικνύεται πιο δύσκολο απ” ό,τι οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να χειριστούν!

Είσαι ένας από τους λίγους που μπορεί να το λύσει με την πρώτη προσπάθεια; Πιάσε μολύβι και χαρτί και δοκίμασε!

Η λύση έχει να κάνει με το ακρωνύμιο «PEMDAS.» Οι περισσότεροι άνθρωποι το μαθαίνουν στο δημοτικό ή το γuμνάσιο, τα αρχικά του οποίου αναφέρονται στη σειρά των πράξεων, όταν πρόκειται για μαθηματικά προβλήματα. Ξεκινάμε με τις παρενθέσεις (αν υπάρχουν), στη συνέχεια ακολουθούν οι εκθέτες, ο πολλαπλασιασμός, η διαίρεση και, τέλος, η πρόσθεση και η αφαίρεση.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.