Κατώτατος μισθός: Τα επικρατέστερα σενάρια για την αύξηση

February 8, 2023


Στις 10 Μαρτίου αναμένεται η τελική εισήγηση για τον κατώτατο μισθό από τον υπουργό Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο.Εντείνονται τα σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού από 5,5% έως 10%, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ήδη οι φορείς και θα εκτιμηθούν από το υπουργείο Εργασίας πριν την λήψη των τελικών αποφάσεων, ο μισθός αναμένεται ν…



Στις 10 Μαρτίου αναμένεται η τελική εισήγηση για τον κατώτατο μισθό από τον υπουργό Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο.

Εντείνονται τα σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού από 5,5% έως 10%, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ήδη οι φορείς και θα εκτιμηθούν από το υπουργείο Εργασίας πριν την λήψη των τελικών αποφάσεων, ο μισθός αναμένεται να διαμορφωθεί από 753 έως 826 ευρώ.

Η αύξηση στους μισθούς θα επηρεάσει 650.000 εργαζόμενους που απασχολούνται με καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, ενώ επηρεάζονται και μία σειρά από επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας το οποίο εάν ο κατώτατος μισθός αυξηθεί κατά 5,5% θα φτάσει στα 461,82 ευρώ αντί 438 ευρώ που είναι μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, θα πάμε σε περαιτέρω μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών μετά τις εκλογές, ενώ τόνισε ότι θα βοηθήσει πολύ η ψηφιακή κάρτα εργασίας καθώς οι εργαζόμενοι θα παίρνουν περισσότερη ασφαλιστική ύλη και θα παίρνουν παραπάνω εισφορές, επομένως θα μειώνονται έτσι οι ασφαλιστικές εισφορές και θα δουν διαφορά στο εισόδημά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.