Λαχταριστό και πανεύκολο: Ρολό πατάτας με τυρί και ζαμπόν

January 22, 2023


Ρολό πατάτας: Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, τόσο εύκολη που θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε Κυριακάτικο ή απρόοπτο δείπνο με φίλους που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε και έχετε…ξεμείνει από ιδέες. 500 γραμμάρια πατάτες
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμμάρια ζαμπόν
Κίτρινο τυρί σε φέτες του τοστ
Αλάτι, πιπέρι Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε με το…



Ρολό πατάτας: Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, τόσο εύκολη που θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε Κυριακάτικο ή απρόοπτο δείπνο με φίλους που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε και έχετε…ξεμείνει από ιδέες.

Ρολό Πατάτας-Υλικά

500 γραμμάρια πατάτες
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμμάρια ζαμπόν
Κίτρινο τυρί σε φέτες του τοστ
Αλάτι, πιπέρι

Ρολό πατάτας-Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε με το τρίφτη και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ε΄να μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.Μόλις βγει από το φούρνο τοποθετούμε τις φέτες τυριού στα 3/4 της επιφάνειας πάνω από το τυρί απλώνουμε το ζαμπόν. Γυρνάμε το μίγμα φτιάχνοντας ένα ρολό και το αφήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο ώστε να λιώσει το τυρί.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.