Σίγουρη επιτυχία: Τα 8 μυστικά της Βέφας Αλεξιάδου για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα

January 22, 2023


Πλησιάζουν οι γιορτές, πλησιάζει η εποχή που το σπίτι θα μυρίσει από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιάδες και τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν την τιμητική τους.. Είστε και εσείς σαν και εμάς και προτιμάτε να τα φτιάξετε μόνοι σας τα γλυκά των εορτών; Σας έχουμε την λύση. Η Βέφα Αλεξιάδου αποκάλυψε τα μυστικά της για όσους θέλουν σπιτικά μελομακάρονα και δεν…συμβιβάζονται με τα έτοιμα. Η κυ…


Πλησιάζουν οι γιορτές, πλησιάζει η εποχή που το σπίτι θα μυρίσει από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιάδες και τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν την τιμητική τους.. Είστε και εσείς σαν και εμάς και προτιμάτε να τα φτιάξετε μόνοι σας τα γλυκά των εορτών; Σας έχουμε την λύση. Η Βέφα Αλεξιάδου αποκάλυψε τα μυστικά της για όσους θέλουν σπιτικά μελομακάρονα και δεν…συμβιβάζονται με τα έτοιμα.

Τα οκτώ μυστικά της Βέφας Αλεξιάδου

Η κυρία Βέφα λοιπόν έγραψε: «Σήμα κατατεθέν της Χριστουγεννιάτικης κουζίνας τα μελομακάρονα! Κομμένα σε καρδούλες, δηλώνουν την αγάπη με την οποία προσφέρονται! Από την κουζίνα μου στην κουζίνα σας φίλες και φίλοι μου!

Λίγα μυστικά για πλήρη επιτυχία!

1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!

2)Το άφυλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.

3)Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.

4)Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.

5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.

6) 2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.

7) Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμενα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.

8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών!

με κούπα μεζούρα.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα»!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.