Ιστορικές αλλαγές στην Ολλανδία: Απομακρύνονται οι ιερόδουλες από τις βιτρίνες και τη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια

January 1, 2024


Ιστορικές αλλαγές στην Ολλανδία. Ο δήμος του Άμστερνταμ αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια για την απομάκρυνση των ιεpόδουλων από τη γνωστή συνοικία του σeξ, τη διάσημη για τα κόκκινα φανάρια. Μάλιστα, ανακοίνωσε ένα νέο «εpωτικό κέντρο» για τους ντόπιους και τους τουρίστες.Τη Δευτέρα, ο δήμος της πόλης έκρινε την τοποθεσία στο νότιο τμήμα της ολλανδικής πρωτεύουσας ως την καταλληλότερη για ένα «εpωτικό…



Το διοικητικό συμβούλιο του Αμστερνταμ παρουσίασε τα σχέδια για ένα νέο «εpωτικό κέντρο», το οποίο θα βάλει «λουκέτο» στην περιοχή των κόκκινων φαναριών.

Ιστορικές αλλαγές στην Ολλανδία. Ο δήμος του Άμστερνταμ αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια για την απομάκρυνση των ιεpόδουλων από τη γνωστή συνοικία του σeξ, τη διάσημη για τα κόκκινα φανάρια. Μάλιστα, ανακοίνωσε ένα νέο «εpωτικό κέντρο» για τους ντόπιους και τους τουρίστες.

Τη Δευτέρα, ο δήμος της πόλης έκρινε την τοποθεσία στο νότιο τμήμα της ολλανδικής πρωτεύουσας ως την καταλληλότερη για ένα «εpωτικό κέντρο».

Η δήμαρχος Femke Halsema θέλει να «ξεριζώσει» τη συνοικία των κόκκινων φαναριών και να τη μεταφέρει έξω από το κέντρο της πόλης σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κέντρο, με στόχο να απαλλάξει το Άμστερνταμ από την εικόνα της «πόλης της αμαρτίας», μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των «ενοχλητικών» τουριστών και τη μικροεγκληματικότητα στην περιοχή.

«Η λεωφόρος Europa Boulevard στη νότια συνοικία είναι η καταλληλότερη τοποθεσία για το νέο Ερωτικό Κέντρο», δήλωσε ένας αξιωματούχος της πόλης, ενώ ακόμα εξήγησε ότι αναμένει ότι θα χρειαστούν επτά χρόνια μέχρι να ανοίξει.

Ο Halsema έχει εκφράσει πολλές φορές τις αντιθέσεις του για τη συνοικία των κόκκινων φαναριών, γνωστή ως De Wallen, όπου οι εργαζόμενες στο σ3ξ κάθονται στα παράθυρα και περιμένουν τους πελάτες.

Η λεωφόρος Europa Boulevard, η οποία βρίσκεται μακριά από την κύρια επιχειρηματική ζώνη του Άμστερνταμ ήταν μία από τις τρεις περιοχές που εξετάστηκαν. Το νέο «εpωτικό κέντρο» θα διαθέτει 100 δωμάτια, καθώς και εστιατόρια, striρ shows, κλαμπ και εστιατόρια.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.