54χρονος ανατίναξε το σπίτι του προσπαθώντας να σκοτώσει μια κατσαρίδα

January 1, 2024


Ένας 54χρονος Ιάπωνας που ζει στην πόλη Κουμαμότο, ήταν έτοιμος να πάει για ύπνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν είδα μια κατσαρίδα να σουλατσάρει στο σαλόνι του. Αποφασισμένος να την εξοντώσει, άρπαξε το εντομοκτόνο, αλλά είχε τόσο άγρια ένστικτα που δεν του έφτανε απλώς να ρίξει μια νορμάλ ποσότητα και να περιμένει. Σχεδόν άδειασε το μπουκάλι με μίσος πάνω στην κατσαρίδα και τότε ήταν που το κάρμα …



«Όταν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει» λέει ο νόμος του Μέρφι, αλλά είπαμε να έχουμε και ένα μέτρο. «Τι μπορεί να πάει στραβά όταν προσπαθείς να σκοτώσεις μια κατσαρίδα» θα ρωτήσει εύλογα κάποιος και η απάντηση είναι… «πάρα πολλά».

Ένας 54χρονος Ιάπωνας που ζει στην πόλη Κουμαμότο, ήταν έτοιμος να πάει για ύπνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν είδα μια κατσαρίδα να σουλατσάρει στο σαλόνι του. Αποφασισμένος να την εξοντώσει, άρπαξε το εντομοκτόνο, αλλά είχε τόσο άγρια ένστικτα που δεν του έφτανε απλώς να ρίξει μια νορμάλ ποσότητα και να περιμένει. Σχεδόν άδειασε το μπουκάλι με μίσος πάνω στην κατσαρίδα και τότε ήταν που το κάρμα τον εκδικήθηκε.

Σύμφωνα με τη New York Post, δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο διαμέρισμα του 54χρονου, προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ και ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με την έρευνα της πυροσβεστικής, η έκρηξη προκλήθηκε από μια θερμαντική συσκευή που είχε ο άνδρας κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό όταν έχει προηγηθεί ψέκασμα με εντομοκτόνο κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές.

Ο ψεκασμός εντομοαπωθητικών στις ηλεκτρικές πρίζες μπορεί να τις βλάψει και κατά συνέπεια να τραυματίσει ανθρώπους, σύμφωνα με αρκετές εταιρείες απομάκρυνσης παρασίτων

Πολλά σπρέι περιέχουν εύφλεκτα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ.

Περιέχουν επίσης προωθητικά όπως προπάνιο και βουτάνιο, τα οποία βοηθούν στην ώθηση του υγρού εντομοκτόνου έξω από το κουτί και στον αέρα, σύμφωνα με έκθεση του διαδικτυακού περιοδικού Slate.

Εάν ένα δωμάτιο περιέχει το σωστό μείγμα αυτών των προωθητικών αερίων και οξυγόνου, μπορεί να προκληθεί έκρηξη.

Το 2016, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη σε σπίτι στις ΗΠΑ μετά από συσσώρευση αναθυμιάσεων από σπρέι για σφάλματα και ανάφλεξη.

Ένας ένοικος είχε ψεκάσει εντομοκτόνο στο διαμέρισμα που είχε μολυνθεί από κατσαρίδες και μετά άνοιξε ένα παράθυρο, ανέφερε το NBC New York.

Ο συνδυασμός οξυγόνου από το εξωτερικό, οι αναθυμιάσεις του σπρέι για τα έντομα μέσα στο διαμέρισμα και μία θερμαντική λάμπα που ήταν σε λειτουργία προκάλεσαν την έκρηξη. Έσκασε στα παράθυρα του διαμερίσματος και προκάλεσε ζημιές στην κουζίνα.

Το σπίτι λέγεται ότι εξακολουθούσε να ήταν γεμάτο κατσαρίδες όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, ανέφερε το ρεπορτάζ του NBC.

Το ρεκόρ… καταστροφής πάντως ανήκει σε μια γυναίκα από το Σινσινάτι η οποία το 2017 προσπάθησε να κάψει ζωντανούς κοριούς στο κρεβάτι της και η φλόγα σε συνδυασμό με το αλκοόλ που χρησιμοποίησε, έκαψαν το σπίτι ολοσχερώς.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.