Όσοι από εσάς έχετε επισκεφτεί την Ιταλία θα έχετε διαπιστώσει πως η πίτσα αλλά και οι μακαρονάδες που φτιάχνουν οι Ιταλοί είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που φτιάχνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Με τη…
Όσοι από εσάς έχετε επισκεφτεί την Ιταλία θα έχετε διαπιστώσει πως η πίτσα αλλά και οι μακαρονάδες που φτιάχνουν οι Ιταλοί είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που φτιάχνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια σκέτη “αμαρτία”
Αυτό φυσικά είναι λογικό μιας και πρόκειται για ιταλικές συνταγές που είναι φτιαγμένες από ντόπιους Ιταλούς.
Το ίδιο συμβαίνει και με την μακαρονάδα μπολονέζ που στην Ελλάδα αποκαλούμε “μακαρόνια με κιμά”. Η ιταλική μπολονέζ είναι πολύ διαφορετική από την ελληνική. Αν θέλετε, λοιπόν, να μάθετε την αυθεντική συνταγή δεν έχετε παρά να αγοράσετε τα παρακάτω υλικά και να δοκιμάσετε να την φτιάξετε μονοι σας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- μερικά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- καρότα ψιλοκομμένα
- ένα ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- πανσέτα και βοδινό κρέας σε ίσες ποσότητες σε κιμά
- 1-2 ντομάτες
- αλάτι και πιπέρι
- ένα ποτήρι λευκό κρασί
- γάλα αντί για κρέμα γάλακτος
- ελαιόλαδο
- τυρί parmigiano reggiano (μόνο αυτό κάνει τη διαφορά)
Ξεκινήστε κόβοντας σε κυβάκια τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Σοτάρετέ τα σε ελαιόλαδο στο τηγάνι και έπειτα ρίξτε τον κιμά, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι. Αφήστε μέχρι ο κιμάς να αποκτήσει χρώμα και έπειτα ρίξτε το κρασί και το γάλα.
Αμέσως μετά χαμηλώστε πολύ την θερμοκρασία και αφήστε τη σάλτσα σας να γίνει μέσα σε περίπου 4 ώρες. Ανακατεύετε που και που. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Τα ζυμαρικά που ταιριάζουν με αυτή τη σάλτσα είναι κυρίως οι ταλιατέλες τις οποίες θα βράσετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.