Μια δροσερή, παγωμένη μους χωρίς ζάχαρη θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σου για παγωτό.Η ζέστη του καλοκαιριού κάνει τα πάντα λίγο πιο δύσκολα –η κίνηση μοιάζει αβάσταχτη, οι αποστάσεις πιο μακρινές, η κού…
Μια δροσερή, παγωμένη μους χωρίς ζάχαρη θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα σου για παγωτό.
Η ζέστη του καλοκαιριού κάνει τα πάντα λίγο πιο δύσκολα –η κίνηση μοιάζει αβάσταχτη, οι αποστάσεις πιο μακρινές, η κούραση έρχεται πιο γρήγορα. Οπότε, ένα pick-me-up, κάτι που θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα μας αναζωογονήσει, φαντάζει απαραίτητο. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μοσχομυριστό και αφράτο κέικ κανέλας με άρωμα από τη Πόλη.
Και όταν μιλάμε για αναζωογόνηση το καλοκαίρι, δύο πράγματα μας έρχονται στο μυαλό -ένας ωραίος, παγωμένος καφές και τα παγωτά! Μήπως, λοιπόν, να τα ενώσουμε;
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή στο Instagram προφίλ της Ιταλίδας διατροφολόγου Silene Pretto, η οποία προτείνει μια παγωμένη μους, σαν παγωτό, με γεύση καφέ, η οποία φτιάχνεται με μόλις δύο υλικά!
- 150-170γρ γιαούρτι
- 1 φλιτζανάκι εσπρέσο το οποίο θα έχετε αφήσει να κρυώσει (μπορείτε να το αφήσετε σκέτο ή να προσθέσετε κάποιο γλυκαντικό)
Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι το γιαούρτι να «αφρατέψει».
Αφήστε το για μια ώρα στο ψυγείο ή για 15 λεπτά στην κατάψυξη. Πριν σερβίρετε, μπορείτε να προσθέσετε από πάνω σκόνη κακάο ή/και σταγόνες σοκολάτας.