Το «μαγικό» για να διαλέγετε τα πιο νόστιμα καρπούζια

July 5, 2019


Το καρπούζι είναι κάτι σαν… λαχείο. Είτε θα σου βγει πεντανόστιμο είτε δεν θα τρώγεται. Το μυστικό το ξέρουν λίγοι και εμείς είμαστε εδώ για να το μοιραστούμε μαζί σας.Ένα καρπούζι για να είναι …


Το καρπούζι είναι κάτι σαν… λαχείο. Είτε θα σου βγει πεντανόστιμο είτε δεν θα τρώγεται.

Το μυστικό το ξέρουν λίγοι και εμείς είμαστε εδώ για να το μοιραστούμε μαζί σας.

Ένα καρπούζι για να είναι καλό και νόστιμο θα πρέπει να είναι λείο -όσο γίνεται- και να μην έχει ουλές. Προσeξτε να είναι σφιχτό από όπου κι αν το πιάσετε.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσeξετε είναι το βάρος του. Τα πιο νόστιμα και ώριμα καρπούζια είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερο βάρος.

Ρίξτε μια ματιά στην ανάποδη μεριά του (όχι εκεί που είναι το κοτσάνι του) και προσeξτε αν το χρώμα της είναι προς το κίτρινο. Τα ώριμα καρπούζια έχουν αυτό το χρώμα. Διαφορετικά, αν το χρώμα είναι λευκό ή πρασινίζει, τότε καλό είναι να μην το πάρετε. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άγουρο.

Μην το χάσεις:  Ο άντρας μου το έσκασε με καλεσμένη του γάμου- Μια απατημένη εξομολογείται[Photos]

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσeξετε μας το είπε ο μανάβης μας. Τραβήξτε το κοτσάνι. Αν βγαίνει κατευθείαν και δεν χρειάζεται στρίψιμο τότε πάει να πει ότι το καρπούζι κόπηκε από το μποστάνι όταν ήταν ώριμο, και άρα θα είναι μέλι.

spirossoulis.com

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.